image

2020 yılı Aralık ayında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN'ın başkanlığında canlı konferans sistemiyle gerçekleşen Zümre Başkanları toplantıları yeni yılın ilk ayında tamamlandı. İlimiz genelinde gerçekleşen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürn Mahmut KURTARAN, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
 Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ilköğretim ve ortaöğretim Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Fizik-Kimya-Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Coğrafya, ilkokul 1-2-3-4 Sınıf Öğretmenleri; zümre okul başkanları toplantılarının ardından toplantılar zümre öğretmen toplantılarıyla devam etti. 
İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN başkanlığında sırasıyla gerçekleşen öğretmen ders zümre toplantıları ise; İlkokul Sınıf Öğretmenleri, Rehber Öğretmenleri, Özel Eğitim Öğretmenleri, Anaokulu Öğretmenleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım Öğretmenleri, Arapça, Almanca ve Fransızca Öğretmenleri, Görsel Sanatlar ve Müzik Öğretmenleri, Motor-Elektrik, Elektronik-Metal-Makine-Çocuk Gelişimi-Mobilya-Dikiş Nakış ve benzeri Meslek Dersleri Öğretmenleri ile İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri zümre toplantıları.
KURTARAN, zümre toplantılarında geçen dönem yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi yaptıktan sonra salgın dönemi boyunca birçok alanda gayret gösteren öğretmenlere teşekkür etti. Salgın sürecinde en önemli önceliğinin öğrenci takibi olduğunu belirten İl Müdürü, tüm öğretmenlerden öğrencilerini günü gününe takip etmeleri ve sürekli veliler ile iletişim halinde olmalarını istedi. Tüm öğrencilerin Millî Eğitim Bakanlığının EBA, EBA Akademik Destek, EBA TV ve EBA Canlı Dersleri takip etmelerini istedi. Bütün bunların yanında Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından hazırlanan ortaokul 5. 6. ve 7.  Sınıf ders anlatım videoları ve LGS Sınavına girecek öğrenciler için örnek soru çözümlerinin yer aldığı videoların İl Milli Eğitim Müdürlüğünün YouTube kanalından takip edilmesi istedi.
Salgın ve uzaktan eğitim sürecinde sosyal faaliyetlere ve ders dışı etkinliklere katılmanın önemine dikkat çeken KURTARAN, öğrencilere ders dışı etkinliklere ve yapılacak yarışmalara katılımlarının sağlanmasını istedi. İlimiz Eğitim ve Kültür Müzesi başta olmak üzere öğrencilerin müzelere yönlendirilmesini istedi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *