image

Her yıl yüzbinlerin katıldığı siyer yarışması düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, pandemiden ötürü bu yıl yarışmayı online üzerinden yapacak. O’nu Oku O’nu Yaşa sloganıyla 14 Şubat Pazar günü tüm Türkiye’ye yönelik yapılacak yarışmaya yoğun bir ilgi var. 7 Şubatta kayıtlarının biteceği yarışmayı kaçırmamak için herkesi kayıt yapmaya çağıran Batmanlı Peygamber aşığı çocuklar, gençler yarışmayı heyecanla beklediklerini söylediler.
Duygularını gazetemizle paylaşan peygamber aşığı çocuklardan Hüseyin Teknal, “ Siyer yarışmasına katılmak için kaydımı yaptırdım. Çok heyecanlıyım. Yarışma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Peygamber Sevdalıları Vakfının bu tür yarışmaları, etkinlikleri düzenlemesi çok faydalı... Hem peygamberimizin hayatını öğreniyor hem de yarışmayı kazanırsak ödül alıyoruz.” Dedi.
Siyer Yarışmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak için çekilen kısa bir filmde de yer aldığını belirten Teknal, tüm peygamber aşığı gençleri, çocukları siyer yarışmasına katılmak için kayıt yaptırmaya çağırdı.
Siyer yarışmasını tanıtmak için çekilen kısa filmde rol alan Abdussamet Kaplan da tüm gençleri, çocukları yarışmaya kayıt yapmaya çağırdı. Kaplan, “ Çektiğimiz filmin amacı yarışmayı tanıtmaktı. İnşallah hayra vesile oluruz.” Dedi.
Siyer yarışmasına katılmak için kayıt yaptırdığını belirten Yunus Güneş ise, “ Online yapılacak yarışma için kaydımı yaptırdım. Yarışmaya hazırlanıyorum. Çok mutluyum. Bu tür etkinlikleri seviyorum. Kaybedeni olmayan bir yarışma bu. Tüm çocukları, gençleri bu yarışmaya davet ediyorum. Hem peygamberimizin hayatını öğrenecekler hem de yarışmaya katılacaklar.” Dedi.
Ayetullah Kaplan, Hasan Teknal, Kadir Şimşek, Mustafa Şimşek ve Doğan Güneş adlı gençler de siyer yarışması için kayıtlarını yaptırdıklarını, çok heyecanlı olduklarını, sabırsızlıkla yarışmayı beklediklerini söylediler. Yarışmayı kazanmak için yoğun bir şekilde yarışma kitaplarını okuduklarını belirten gençler tüm peygamber aşığı çocukları, gençleri yarışmaya katılmaya çağırdılar.
Farkındalık oluşturmak için siyer yarışmasını anlatan kısa bir film çekiminde de yer aldıklarını belirten Batmanlı gençler, yarışma gününü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.    
Batmanlı gençler tarafından oluşturulan youtube kanalı Neşeli Düşler TV’nin yöneticilerinden Ramazan Güneş de siyer yarışmasını anlatan kısa film çalışmasını kendilerinin çektiğini, youtube kanalında yayınladıkları kısa filmi binlerce kişinin beğeni ile izlediğini belirterek filmde rol alan gençlere teşekkür etti. 
Farkındalık oluşturmak için filmi amatörce çektiklerini belirten Güneş, tüm Batman halkını siyer yarışmasına kayıt olmaya çağırdı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *