image

Hüda Par’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök’ün seçim lokali açılışı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılışta halka hitap eden Dr. Gök HDP’ye ağır eleştirilerde bulunarak; “Charlie Hebdo’nun bile düşmanlıktan vazgeçtiğini ama kendilerinin düşmanlıktan vazgeçmediğini belirterek“Bir de halkı tehdit ediyorlarbarajı aşmazsak kıyameti koparacağız diye. Evet, kıyamet kopacak, ama sizin başınıza kopacak.” ifadelerini kullandı.

KÜRDİSTAN İÇİN ZOR BİR YÜK OMUZLADIK

  Lokalin açılış konuşmasını Hüda par İl başkanı M. Emin Doğru yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Hüda Par Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın Kürtçe yaptığı konuşmasında bugünkü toplantılarının üye ve dava arkadaşlarının yanında çok kıymetli olduğunu söyleyerek, “ İşimiz çok zor. Zor bir yükü omuzladık. Kürdistan davası uğruna ortaya çıktıklarını iddia edenler maalesef Kemalist rejimin doksan yılda zorbalıkla, kan içicilikle başaramadıklarını yaptılar. Kürdistan’ın yükü ağır bir yük… Omzumuzdaki bu yük her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ama Allah’ın izniyle bu yükün altından kalkacağız.” dedi.

İlahi sanatçısı Mustafa Altıntop’un katılımcıları coşturan marş ve ilahilerinden sonra Hüda Par’ındesteklediği Bağımsız Aday Dr. Aydın Gök, kalabalığın coşkulu tekbir ve sloganları eşliğinde konuşmasını yaptı. Bu halkın yıllarca suni gündemlerle meşgul edildiğini ve bu halk için hiçbir şey yapılmadığını belirten Dr. Gök, “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bize zulmettiler. Hala da zulmediyorlar. Laiklik adına dinimizi mescitlere hapsettiler. Halka İslam dışı bir yaşam dayattılar. Bu halk bunu kabul etti mi? Hayır. Halkımız yerli Kemalistlerin dayatmasını da kabul etmez.”dedi.

DEMİRTAŞ KIBLESİNİ ŞAŞIRMIŞ

Müslüman Kürt annelerinin çocuklarına kıblelerinin Kâbe olduğunu öğrettiğini söyleyen Dr. Gök, “ Ama kıblesini şaşıranlar var. Kıblemiz Şengal’dir, kıblemiz Taksim’dir diyenler var. Ama Allah’ın izniyle biz kıblemizi şaşırmayız. Bizim kıblemiz Kâbe’dir. Bunun dışında bizim birinci kıblemiz var ki, Demirtaş, Yahudilerin kıblesi demiş.Hayıryanlışın var. Mescid-i Aksa Yahudilerin değil bizim ilk kıblemizdir.” ifadelerini kullandı.

CHARLİE HEBDO VAZGEÇTİ BUNLAR VAZGEÇMİYOR

Kürdistan’ın şehirlerine İslam düşmanlığını yansıtan, namus karşıtı pankartların asıldığını belirten Dr. Gök, “ Biz kimsenin emaneti değiliz, diye pankart asıyorlar. Peygamberimiz, kadınlar size Allah’ın emanetidir dediği için bunu yapıyorlar. Charlie Hebdo karikatüristleri bile Peygamber aleyhinde çizmeyeceğini söylüyor. Ama bunlar onlardan da beter. Düşmanlıktan vazgeçmiyorlar. Bir de halkı tehdit ediyorlar. Barajı aşmazsak kıyameti koparacağız diye. Evet, kıyamet kopacak ama sizin başınıza kopacak.” dedi.Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *