image

Son zamanlarda sosyal medyada ve vatandaşların arasında 2021 yılında ehliyet sınavının kalkacağı yönünde söylentilerin olduğunu, bu konuda sürücü adayı vatandaşların kafa karışıklığı yaşadığını vurgulayan Turan, “ Bu söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Evet, biz de duyuyoruz. Özellikle sosyal medyada bu söylentiler yaygın. Bazı art niyetli sürücü kurslarının yöneticileri de bu söylentinin yayılmasına katkıda bulunuyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir bilgi bizde mevcut değil. Herhangi resmi bir açıklama da yok. Sürücü adayı vatandaşlarımız bu tür söylentilere kanmasınlar. Ehliyet sınavı kalkmayacak.” Açıklamasında bulundu. 
2021 yılında gelebilecek zamlardan da bahseden Turan, “ Önümüzdeki yıl ehliyet harçlarına bir miktar zam gelebilir. Ama çok olmaz sanırım. Yüzde 9 gibi olur. Şimdilik 988 lira civarıdır ama zam gelirse 1070 civarı olur herhalde. Kurslar da kendi ücretlerine bir miktar zam yapabilirler. Girdi masrafları artıyor çünkü. Asgari ücret açıklandı. Biz de kendi işçilerimize o ücreti, belki daha fazlasını vereceğiz.” Dedi.
Pandemi sürecinde ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Turan, “ Kayıtlar var elhamdülillah ama para yok. Para gelmiyor. Çarkımız bir şekilde dönüyor, kira masrafı, fatura masrafları çıkıyor ama kazanamıyoruz. Kar etmiyoruz. Pandemi bizi olumsuz etkiledi. Tüm Türkiye öyle olduğu için biz de sabrediyoruz.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *