image

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim’i Kâbe ile kıyaslamasının ardından bir skandal da Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşandı. İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sanat Parkı’na, Hz Muhammed karşıtlığını içeren bir pankart asıldı.

Parkın yol tarafına asılan ve üzerinde ‘EM NE EMANETIN, EM JININ’ yani 'Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız'  yazısının olduğu pankartın, Hz Muhammed’in “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” hadisini hedef alarak asıldığı yorumlarını beraberinde getirdi.Söz konusu pankarta sert tepki gösteren Mustazaflarla Dayanışma Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, pankartı asan HDP zihniyetinin sistemli bir şekilde müslüman Kürt halkının inançlarına, düşüncelerine, yaşam biçimlerine bir müdahalesinin söz konusu olduğunu söyledi.

“İslam karşıtı bu faaliyetler sistematik bir şekilde yürütülüyor”

 

Son yıllarda özellikle HDP’nin Kürt halkının İslami değerlerine yönelik sistematik bir saldırı içerisinde olduğunu belirten Karabulak, “Biz bunu çarşafa yapılan saygısızlıkta, iskele caddesine asılan ‘Toplumsal Kâbus Namus’ pankartında ve birçok yerde astıkları ‘Em jin in, ne namusa tu kesi ne’ yani ‘Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz’ afişlerinde gördük.” dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *