image

Halk arasında Ayakçılar Pasajı olarak bilinen Meydan Mahallesindeki ikinci el telefon satış yerinin esnafı yıllardır kötü şartlarda çalıştıklarını, kendilerini yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan koruyacak bir yerlerinin olmadığını belirterek verilen sözlerin tutulmasını istedi. Vali Şahin’in bir ay önce kendilerini ziyaret edip yerleriyle ilgili proje hazırlandığı müjdesini verdiğini belirten telefoncular, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediler.
20 sendedir Ayakçılar Pasajında ikinci el telefon sattığını belirten Şeyhmus Ortaç, “ Biz 50 kişiden fazla burada kalıyoruz. Yerimiz çok kötü. Çarşının göbeğinde böyle çirkin bir görüntü yakışmıyor. Ayrıca kışın donuyor, yazın kavruluyoruz. Yılardır bu haldeyiz. Bize birçok sözler verildi ama yerine getirilmedi. Artık verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.” Dedi.
Vali Şahin’in geçen ay kendilerini ziyaret ettiğini belirten Ortaç, “ Belediye Başkan Vekili Valimiz bize buranın en kısa sürede yapılacağını, projenin hazır olduğunu söyledi. Buranın hem görsel hem de işlevsel olarak güzel yapılacağını belirtti. Valimizin müjdesini verdiği projenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” Dedi.
Yaz-kış büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyleyen Yılmaz Çetiz, “ 20 yıldır buradayım. Kışın yağmurdan, soğuktan korunamıyoruz. Perişan oluyoruz. Yazın da güneşten, kavurucu sıcaktan korunamıyoruz. 20 yıldır seçimlerden önce Belediye Başkan adayları buraya gelip bize sözler veriyorlar. Biz kazanırsak yerinizi yapacağız diyorlar ama sonra unutuluyoruz. Artık unutulmak istemiyoruz. En son Vali Bey geldi. Burayı yapacağına dair bize söz verdi. Biz de bir an önce buranın yapılmasını bekliyoruz. Buradaki insanların her biri bir aileye bakıyor. Hepsinin birçok çocuğu var." İfadelerini kullandı.
Diğer bir telefoncu Salih Özçelik de mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Özçelik, “ Gördüğünüz gibi burası çok kalabalık bir pasaj. Halk bayağı ilgi gösteriyor. Yoğunluk var. Ama yerimizin kötü olmasından ötürü çok çirkin bir görüntü oluşuyor. İnsanlar iç içe, rahat alışveriş yapamıyorlar. Pandemi kurallarına da gereken özen gösterilemiyor. Alo Tevşo gibi, Sere Tabla gibi buranın da yapılmasını istiyoruz. Buradan ekmek yiyoruz. En az 200 kişi ekmek yiyoruz. Buranın düzenli olmasını istiyoruz.” Dedi.
6 yıldır yetkililerin yerlerine gelip kendilerine söz verdiklerini ama sonrasında bir sonuç çıkmadığını söyleyen diğer bir Ayakçılar Pasajı esnafı Murat ışık, “ Biz buranın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bize çok sözler verildi ama ne yazık ki verilen sözler tutulmadı. Her defasında hayal kırıklığına uğradık. Bu defa da aynı hayal kırıklığını yaşamak istemiyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *