image


Covid-19 salgınıyla birlikte alınan önlemler kapsamında Türkiye'de insanların evlerinde kalması teşvik edilirken alınan tedbirler ekonomiye de yansıdı. Birçok çalışan işsiz kaldı ya da ücretsiz izine çıkarıldı. Bu durum ödenmesi gereken elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturalarının devlet tarafından ödenmesi, indirim yapılması hiç değilse ertelenmesi beklentisini oluşturdu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve doğalgaz faturalarının geçen 2 yılın kullanım bedeli üzerinden ortalama bir fiyat alınarak kesileceğini açıklamıştı.
Mart, nisan ve mayıs ayının faturaları milyonlarca aboneye bu şekilde kesilecek. Mart ayı faturasını alan kimi aboneler ise kendilerine yüksek bedelden fatura kesildiğini düşünüyor.
Vatandaşlardan Rafet Eren, doğal gaz, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlara asla zam yapılmaması gerektiğini dile getirdi. Eren, "Hastalıkların yüzde 500 arttığı bir mevsimde bulunuyoruz. En azından borçlar, faiz alınmadan ötelenmeli. Cumhurbaşkanımız çok iyi niyetli ama çevresindeki insanlar yanlış bilgi veriyor, her şeyi tozpembe gösteriyor." dedi.
Özel şirketler serbest piyasa kurallarına tabi oldukları için devletin herhangi bir müdahalede bulunamadığına dikkat çeken Ümit Sever, "Devlet de halk da bu durumdan şikâyetçi. Gerek özel tüketim vergisi gerekse kaçak elektrik kullanım bedelinin halka yansıtılması çok kötü ama devlet bu pandemi sürecinde elinden geleni yapıyor." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *