image

13 aralık Pazar günü gün içerisinde kepenklerinin kapalı halde iş yeri içerisinde online siparişleri hazırladıkları esnada, iki polis memurunun kendilerine tutanak tutuğunu söyleyen iş yeri işletmecisi Sıddık Çiftçi, yasa gereği online sipariş ve paketlemeye uğraştıklarını söylemelerine rağmen kendilerine tutanak tutulduğunu ifade etti. 
Pandemi sürecinde çok zor şartlarda çalıştıklarını belirten çiftçi, haklı oldukları halde kendilerine ceza gelmesi durumunda mağduriyet üzerine mağduriyet yaşayacaklarını söyledi.
Çiftçi, iş yerine gelen polis memurlarına İçişleri Bakanlığınca Sokağa çıkma yasağı süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekleri yasa ibaresini okumasına rağmen tutanağın tutulmasını manidar olduğunu belirtti. 
“ONLİNE SİPARİŞLER İÇİN PAKETLEME VE SERVİS YAPIYORUZ”
01 aralık 2020 İçişleri Bakanlığının genelgesine istinaden online üzerinde paketleme ve servis işleri için 13 Aralık 2020 Pazar günü kepenklerinin kapalı halde çalıştıklarını söyleyen çiftçi şöyle konuştu:
“Kepenklerimiz kapalı bir şekilde sadece paketleme ve dağıtım için 3 personelle iş yerindeydim. Paketleme ve hazırlık esnasında, sadece işyeri hava alsın diye yaklaşık 20 santim kepenklerimiz açıktı. O esnada birilerinin tarabalarımıza vurduğunu duyduk. Baktı ki iki tane sivil polis memuru bize niye açıksınız, niye çalışıyorsunuz diye sorular yöneltmeye başladılar. Ben de zaten gördüğünüz gibi kepenklerimiz kapalı, biz İçişleri Bakanlığının ½ maddesine istinaden şu anda online sipariş firmalarının ev adreslerine satış yapabilecekler maddesi kapsamında burada olduğumuzu söyledik. Polis memurları yok böyle bir şey deyip iş yerimize tutanak tuttular.” ifadelerini kullandı.
“CEZA GELİRSE MAĞDURİYET ÜZERİNE MAĞDURİYET YAŞAYACAĞIZ”
Pandemi sürecinde esnaf olarak zaten mağdur olmuş durumda olduklarını söyleyen Çiftçi, “Bu süreçte çeklerimizi, kiramızı, işçilerin maaşı, sigorta diğerleri gibi bir sürü ödememizi zaten çok zor şartlarda ödemeye çalışıyoruz. Bunun da üzerinde bize ceza gelirse mağduriyet üzerine mağduriyet yaşayacağız. Yetkililerin bizim gibi online üzerinden çalışan firmalar için çalışma izinlerimizi açığa kavuştursunlar ki biz de rahat rahat çalışalım. Bu konu ile ilgili Batman Valiliğine gittim. Vali yardımcısına yaşadığımız sorunu iletmek istedim. Görüşmeden önce dilekçe yazmamı istediler. Mağdur olamamak için dilekçemi yazdım, özel kaleme verdim. Şu ana kadar daha bir muhatap bulamadım.  Size dönülecek dediler bana hala da kimse dönüş yapmadı.  Bu konuda yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz.” Dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *