image

810 yataklı hastanede ilk etapta 19 poliklinik hizmet verecek. Kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulünün yapılacağı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bölge illere de hizmet verecek kapasiteyle donatıldı. 
5 Çocuk polikliniği, 3 Kadın Doğum polikliniği, Perinatoloji polikliniği,  Jinekolojik Onkoloji polikliniği, Çocuk Allerji ve İmmünoloji polikliniği, Çocuk Nöroloji polikliniği, 4 Cildiye polikliniği, 3 Çocuk Psikiyatri polikliniklerine hasta kabulünün yapılmaya başlandığı hastanede, diğer birimlerin taşınma sürecine de peyderpey devam edilecek.
İlimizin ilk 3. basamak hastanesi olan sağlık tesisi hem bölge halkına hem de bölge illerine de hizmet verecek kapasiteyle donatıldı. 
 Konuyla ilgili konuşan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu şunları söyledi: “ Toplam nitelikli yatak kapasitesi 810,111 bin m2 kapalı alanı, 215 Uzman hekimi, 1.200 sağlık personeli olmak üzere toplam 2.500 personeli, 170 poliklinik oda sayısı, 18 Ameliyathane salonu, 130 Yoğun Bakım yatağı, 14 yan dal branşı ve 20’ye yakın özellikli sağlık hizmeti birimi ve son teknolojik tıbbi cihaz donanımları ile halkın hizmetine sunulan yeni hastane ile ilimizden sevk gereklilikleri en aza indirgenecek ve sağlık turizminin de ilimizde gelişmesini sağlayacak. İlimizde bulunmayan, uzmanlık dallarında da hekim ve sağlık çalışanı istihdamı sağlayarak, İlimizin içinde bulunduğu bu konudaki nitelikli sağlık hizmeti verme potansiyelini daha da ileri taşıyacaktır.” AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *