image

Batman Cumhuriyet Lisesi Değerler Eğitimi Komisyonu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Hazreti Muhammed’in tebliğci bir öğretmen olduğunu söyledi.

Batman Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Komisyonu, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Cumhuriyet Lisesi Kapalı Spor Salonunda bir etkinlik düzenledi.Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Batman merkez Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Hocalarından Abdulkerim Çiftçi sunumu ve Hifzullah Çiftçi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürü Mesut Yıldız yaptı.

Yıldız, Kutlu Doğum haftasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerle böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Mevlit ve ilahiler etkinliğe renk kattı

Açılış konuşması sonrası Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Şengül ve Rehber İlahi Gurubu Sanatçılarından Ömer Faruk Şen tarafından mevlidi şerif okundu.

Mevlitten sonra öğrencilerinden Aydın Şimşek ile İbrahim Rüzgar’ın Peygamber Efendimizi konu alan şiiri okumalarında sonra Rehber İlahi Gurubu Sanatçılarından Ömer Faruk Şen ve Cennetin Çocukları İlahi Gurubu programa ilahileriyle renk kattı.

İlahilerden sonra Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun programda bir konuşma yaptı.

“Hz. Muhammed tebliğci bir öğretmendi”

Salonda asılı olan ‘Âlemlere Rahmetsin Ya Resülullah’ yazılı afişin sadece bir sözden veya slogandan ibaret olmadığını belirten Altun, Hz. Muhammed (sav) alemlere rahmet olduğunu, 23 yıl süren Peygamberlik hayatı ve bir ömür süren güzel ahlakıyla ispatladığını söyledi.

Altun, “Peygamber Efendimiz gelmeden önce insanlar Allah’ı tanımaz, akrabalık bağlarını, şefkat ve merhametin ne olduğunu bilmezdi. Küçük kız çocuklar diri diri toprağa gömülürdü. Aziz Peygamberimiz gelmeden önce insanlar bu kadar canavar, ahlaksız ve vicdansızdılar. O vicdansız toplumun içinden Allah-u Teala’ya hakiki kul, akrabalık haklarını gözeten, iffetli ve merhametli insanlar çıktı. İşte bu yüzden Hz. Muhammed’i (sav) anlatmak insanlığa hizmettir.  Biz onu anlatmazsak kim olduğumuzu, neci olduğumuzu, insanlığın, kardeşliğin ve muhabbetin ne olduğunu bilemeyiz. Çünkü O en büyük öğretmendir. Hz. Muhammed tebliğci bir öğretmendi.” ifadelerini kullandı. 

Altun konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bizler adaleti elde edebilmek için; insanlığı, erdemliliği, kardeşliği, komşuluğu, akrabalığı ve gerçekten hakiki manada bir gençliği elde edebilmek için aziz ve şerefli Peygamberimizi çok iyi tanımalıyız. Hz. Muhammed’i çok iyi okumalıyız ve O’nun hayatını hayatımıza yansıtmalıyız. Peygamberimizin sünnetini hayatımıza yansıtmalıyız ki ilahi saadete erişebilelim.”

Etkinlikte duygulu anlar

Konuşmanın ardından Ömer Faruk Şen ve çocuk ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden program, öğrencilerden Fatma Çetin “Peygamberimize Mektup” adlı yazısını okuması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kutlu Doğum münasebetiyle Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında dereceye giren Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bilal Saçan, Mehmet Şirin Demir ve Fatma Çetin’e çeşitli hediyeler verildi.Etkinlik Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Hocalarından Hifzullah Çiftçi’nin yaptığı dua ile son buldu.   Davut Başaran

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *