image

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Batman Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen yönetimini ziyaret etti.
Batman Memur-Sen'de gerçekleşen görüşmeye Batman Memur Sendikaları Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Ersin'in yanı sıra Sağlık-Sen İl Başkanı Maruf Yalçın, Büro-Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin Şansi, Diyanet-Sen İl Başkanı Ahmet Cihan, Toç-Bir-Sen İl Başkanı Sıddık Aslan, Bem-Bir-Sen İl Başkanı Diyadin Demirhan da katıldı.
Çalışma hayatı ve kamu görevlilerinin sıkıntılarının gündeme geldiği görüşmede konuşan Batman Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Ergin, "Toplumun, milletin refaha ulaşması için güçlü STK'lara ihtiyacımız var. STK'lara destek vermek ve özgürlük alanı sağlamak, çalışma hayatının daha etkili kullanımı için önem arz eden bir konu. Hem Batman hem Türkiye için doğru işlere imza atan herkesi ayrım gözetmeden destekliyoruz" dedi.
"MEMURLARIN SORUNLARININ FARKINDAYIZ"
Memurların yaşadığı sorunların farkında olduklarını dile getiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Ana rotamız emeğin hakkının tam alındığı bir Türkiye'dir. Memur olsun, işçi olsun, esnaf olsun, ortada bir emek varsa, hakkının tam olarak alınması için gösterilen her çaba kutsaldır. Bu amaçla çalışan sendikaların faaliyetlerini mutlak suretle önemsiyoruz. Türkiye, bütün mali kaynaklarını salgından önce tükettiği için ne yazık ki pandemi dönemi ile birlikte ekonomik olarak hızlı bir çöküş evresine girdi. Türk Lirası'nın her gün eridiği bir ortamda, maaşını Türk Lirası ile alan diğer tüm kesimler gibi memurların da yaşam koşullarının hızla ağırlaştığının farkındayız” dedi.
Müjdeci, “Maalesef memur maaşlarının yoksulluk sınırının dahi altında seyrediyor. Devletin her bir vatandaşına aynı yakınlıkta olmasını, hiç kimsenin ayrımcılığa tabi tutulmamasını savunuyor ve her türlü kayırmacılığı da mutlak olarak reddediyoruz. Konfederasyonların ve bağlı sendikaların taleplerinin sahanın, vatandaşın birer yansıması olması hasebiyle büyük önem arz ettiğini belirtmek istiyor ve bizleri ağırlayan Memur Sendikaları Konfederasyonu'na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *