image

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 3 Aralık'ta aldığı ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre elektrik dağıtım şirketleri ile elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masraflar, 2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde de faturalara yansımaya devam edecek.
Pandemi nedeniyle zaten çok zor bir dönemden geçtiklerini, birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını dile getiren esnaf, böyle bir uygulamanın hala sürdürülüyor olmasının haksızlık olduğunu ifade etti.
Kendilerinin elektrik kurumlarının kar ortağı olmadığını belirten vatandaşlardan Eyüp Çanga, "Pandemi sürecinde esnaf kan ağlıyor. Bizim gibi küçük esnaflar ise tam kan ağlıyor. Eğer elektrik şirketlerin yeme, içme masrafları da bizim omuzlarımıza binerse o zaman tam bittik. Zaten elektrik sürekli zamlanıyor bir de bu bizim üzerimize yüklendiği zaman tam biteriz. Küçük paralar gibi görünse de damlaya damlaya göl olur. Böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz." Dedi.
"KÂR ORTAĞI DEĞİLİM Kİ ZARARA ORTAK OLAYIM"
Resmi Gazete'de yer alan kararı doğru bulmadığını belirten esnaf Emin Esen, "Elektrik kurumlarının özelleşmesinden sonra her türlü faturayı vatandaşa çıkarmasına karşıyız. Gelen faturaların üzerinde çeşit çeşit vergiler yükleyerek faturayı ağırlaştırmak vatandaşa apayrı bir sıkıntı. Misafir ettiği vatandaşın yol giderini, masraflarını bize niye yüklüyor. Vatandaş elektrik kurumlarının kâr ortağı değil ki masrafına da ortak olsun. Biz bunu kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu haksız bir kazançtır, bunu kabul etmiyoruz. Bunun mantıklı bir tarafı yok!" ifadelerini kullandı.
Hikmet Tunç, "Bir esnaf olarak böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Esnaf olarak mağduruz, işlerimiz durgun. Enerji zaten yüksek fiyata veriliyor. Bununla birlikte böyle bir şeyin olması bizim için hiç iyi olmaz. İlgili makamlar bununla ilgilenmelidir. Gelen bir misafirin masrafı neden bize yüklensin, bizim burada bir çıkarımız yok." şeklinde konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *