image

Eğitimcilerin sorun ve taleplerine sürekli sahip çıktıklarını belirten Aksoy, “Eğitim-Bir-Sen (Memur-Sen)olarak alandan, sahadaki meslektaşlarımızdan, iş yeri temsilcilerimizden aldığımız, bize iletilen sorunların çözümü için Başkanımız, Bakanlık yetkilileriyle gereken görüşmeleri her platformda dile getirmektedir... Uzaktan eğitim sürecinde ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin mağduriyetinin önüne geçilmesi, mazeret tayini, öğretmenlerin iller arası yer değişikliği hakkı, atamaları yapıldığı hâlde kararnamesi gönderilmeyen öğretmenlerin göreve başlatılmaları için sendika olarak üzerimize düşeni demokratik yollarla yerine getirdik. Böylece eğitim çalışanlarının hak kaybına uğramasının önüne geçmeye çalıştık.” Dedi.
Öğretmenin sınıfta öğrencisiyle birlikte yer almasının ve mesleğin saygınlığının korunmasının temel hedef olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, “Eğitim çalışanlarının saygınlığına, toplumsal konumuna, meslekî yeterliliğine zarar verecek söz ve davranışlardan ısrarla kaçındık ve kaçınmaya devam edeceğiz. Şiarımız her zaman illa edep illa edep olmuştur. Bulunduğumuz ortamda bulunmayan hiçbir sendika ile ilgili haddimizi aşan söz sarf etmedik. Hiç bir eğitim çalışanına üyemiz bazlı bakmadık, hayata farklı bakış açılarımız olmasına rağmen her bir emekçiye saygı ve muhabbetle yaklaştık.” dedi.
Aksoy şunları söyledi: “3600 ek gösterge vaadi, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an evvel yerine getirilmelidir.  Cumhurbaşkanlığı eylem planlarına yazılmışken hâlâ somut bir adım atılmamış olması eğitimcileri huzursuz etmektedir. 2023 Eğitim Vizyonunda da yer verilen 3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanları kapsayacak şekilde ivedilikle çıkarılmalıdır.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *