image

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin hasadının başlamasıyla çarşının birçok yerinde zeytin tezgahları kuruldu. 10 çeşidin satıldığı tezgahlarda zeytinler, çizilme ve kırılma şekline göre 7 ile 10  lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Her yıl Ekim ayının son haftasında başlayarak Aralık sonuna kadar devam eden sezon için zeytin satıcıları hazırlıklarını tamamladı.

 

Zeytin satışı yapan Mehmet Kaya , üretimin önceki yıllara nazaran artış göstermesinin fiyatlara da yansıdığını söyledi. Kaya, Gemlik, Derik, Cins, Halhallı ve Eğiri Burun türlerinin en çok tercih edilen zeytin olduğunu,  satışlardan memnun kaldığını dile getirdi.

 

Türkiye'nin farklı bölgelerinden Nizip'te toplanan zeytini giderek aldıklarını ve satışa sunduklarını söyleyen  Kaya, " 2020 Zeytin sezonun açmış bulunmaktayız merkez Nizip olmak üzere 6-7 ilden Zeytin gelmektedir. Gemlik, Derik, Cins, Halhallı, Eğiri Burun şeklindeki zeytinler en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Bunları Nizip'ten getiriyoruz. Nizip'e de Gemlik'ten, Aydın'dan, Derik'ten geliyor. Fiyatlar 5 liradan başlıyor 10 TL'ye kadar çıkıyor.  Burada ayrıca zeytin kırmak makinesi zeytin çizme makinesi, bidon, tuz zeytin yağımız bulunmaktadır. Burada hazırlayıp evlere gönderiyoruz.   Fiyatlar geçen yıl ki gibi ortalama 7 ile 10 lira arasında zeytine göre değişiyor"dedi. Ahmet KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *