image

Mevcut eğitim sistemini eleştiren Aksoy, “Ülkemizin Eğitim Sistemi yeniden dizayn edilmelidir. Unutulan en önemli nokta; köklerinden ve medeniyet kodlarından kopuk, üretkenlik, girişimcilik ve sorun çözücülükten uzak, öncelikle bunlar üzerinde düşünülmeli ve gerekli alt yapı çalışmaları derhal hayata geçirilmeli yoksa Kıbrıs'ta yaşanan sıkıntının daha büyüğünü yaşarız.” İfadelerini kullandı.

Gençliğin gidişatının iyi olmadığını vurgulayan Aksoy, “Herhangi bir sorunla karşılaştığında, ayakta kalma mücadelesi verecek azimli gençler yerine, günde 300-500 soru çözmekle övünen gençler yetiştirdik. Balık tutmayı öğretmek yerine, her defasında yeni balıklar verdik. Daha iyisi yerine, olanla yetinmeye şükreder hale geldik. Deniz bitti, kara göründü ama hâlâ iş, aş yok!” dedi.

Aksoy son olarak şunları söyledi: “Bu yüzden, eğitim sistemimizi gençlerimizin yaşamlarını sınavlarla zehir eden yapıdan kurtarıp, yaşam standardını daha da yükseltecek şekilde yeniden biçimlendirmeliyiz. Yoksa işsiz ve mutsuz, diplomalı işsizler kervanına her yıl yeni yüz binler katılmaya devam edecektir! Bu da ülkelerine ve medeniyetlerine olan aidiyet hissini zayıflatacak ve onları fırsat bulduklarında ülkeden kaçacak veya bağı kalmayan kişiler haline getirecektir. Peki, istediğimiz bu mu?” ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *