image

Tat ve lezzetleriyle bir başka olan yerli yaz ürünleri yavaş yavaş tükeniyor. Pazarcılar yaz ürünlerinin bitmesine sayılı günler kaldığını belirtirken, kış hazırlığı yağmayan vatandaşlar pazarların yolunu tutup tükenmeden yaz ürünlerini almaya çalışıyor.

Pazar esnaflarından Emrullah Gültekin yaz ürünlerini bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, “ Havalar soğudu. Tarlalardaki yaz ürünleri bitmek üzere. Bazı ürünleri şimdiden bulamıyoruz. Hale gittiğimiz zaman yaz ürünlerini bulmakta zorlanıyoruz. Ürünler azalınca haliyle fiyatlar da artıyor. Kış hazırlığı yapamayan vatandaşlar son günlerde yoğun bir şekilde pazarların yolunu tutmaya başladı. Kış hazırlığı için.” İfadelerini kullandı.

Yaz ürünlerinden bazılarının tükendiğini, diğer bazılarının da bu ay sonuna kadar tükeneceğini belirten Gültekin, “ Yaz ürünleri tükenince haliyle tezgâhlarda sera ürünlerini satmaya başlayacağız. Bu konuda hazırlıklarımıza başladık. Yaz ürünleri daha organik tabi… Tat ve lezzetleri başka. Vatandaşlar kış için ciddi hazırlıklar yaptı. Ekim sonu gibi artık sera ürünleri satacağız. Fiyatlar da artacak. Kış hazırlığı yapmayan vatandaşlar acele etmeli. Ürünler tükenmeden, sezon bitmeden almalılar.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *