image

Uzaktan eğitim süreci birçok sıkıntıyı beraberinde getirdi. Bir taraftan birçok dar gelirli aile internet ve tablet yokluğundan ötürü uzaktan eğitimden faydalanamazken, diğer taraftan evlerine internet çekmek isteyen bazı vatandaşlar da altyapı eksikliği bahanesiyle mağduriyet yaşıyorlar.

İnternet yokluğu ile çocukları uzaktan eğitimden faydalanamayan mahallelerden biri de Cudi Mahallesi. Daha önce interneti olan vatandaşların dışında yeni abone olmak isteyen vatandaşların talepleri altyapı yok bahanesiyle geri çevriliyor.

HİÇKİMSENİN ÇOCUKALRIMIZI EĞİTİMDEN MAHRUM BIRAKMAYA HAKKI YOK

Cudi Mahallesi sakinlerinden Abdusselam Çelikel, mahallelerinde altyapı olmasına ve bazı komşularında internet bulunmasına rağmen Türk Telekom’un yeni başvuruları altyapı yok bahanesiyle kabul etmediğini söyledi. Sadece Cudi Mahallesinde değil, Batman’ın diğer kenar mahallelerinde de aynı sorun yaşandığını, internet yokluğundan çocuklarının uzaktan eğitimden mahrum kaldıklarını belirten Çelikel, yetkililerin bu sorunu çözmelerini istedi. Konuyla ilgili CİMER’e, Milli Eğitim Bakanlığına şikâyette bulunduklarını vurgulayan Çelikel, hiç kimsenin çocuklarını eğitimsiz bırakmaya haklarının olmadığını söyledi.

OKUYAN 6 ÇOCUĞUM UZAKTAN EĞİTİMDEN MAHRUM

Dar gelirli olmasına rağmen ekonomik şartlarını zorlayıp internete başvurduğunu belirten Çelikel, “ Altı çocuk babasıyım. Çocuklarımın hepsi de okuyor. Üç tanesi üniversite, iki tanesi lise, bir tanesi ilköğretimde okuyor. Çocuklarımın hepsi çalışkan… Bir çocuğum bu yıl fen lisesi kazandı. Ama internet olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamıyor, canlı derslere katılamıyorlar. Bir yıldan fazladır eve internet çekmek istiyoruz ama çekemiyoruz. Türk Telekom, altyapı yok bahanesiyle başvurumuzu kabul etmiyor. Mağduruz, çocuklarımıza yazık oluyor. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz.” Dedi.

FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ DE İNTERNET MAĞDURU

Fen lisesi öğrencisi Ahmet Yasin Çelikel de eve internet isteyerek, “ Geçen sene çok çalıştım, fen lisesini kazandım. Derslerimiz çok zor. Ama eve internet çekemediğimiz için derslerime çalışamıyorum. Arkadaşlarımdan geri kalıyorum. Biz okuyan altı kardeşiz. Evimizde sadece bir telefon var. O yüzden çoğu defa biri telefondan faydalanınca öbürüne sıra gelmiyor. Yetkililerden ricam internet başvurumuzu kabul etmeleri…” diye konuştu.

MİNİK HALİME MAĞDURİEYTLERİNE SON VERİLMESİNİ İSTEDİ

Diğer bir öğrenci Halime Beyza Çelikel de yetkililere seslenerek mağduriyetlerine son verilmesini istedi. Minik öğrenci Çelikel, “ Ben beşinci sınıfa gidiyorum. İnternetimiz olmadığı için canlı derslere giremiyorum. Arkadaşlarımdan geri kalıyorum. Birkaç defa çalışmak için okula gittim ama orada da sınıfımda sadece on masa olduğu için geri dönmek zorunda kaldım. Kendime yer bulamadım. Eve internet istiyorum.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *