image

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafın hayata geçirilen EBA'dan yeterince istifade edemediklerini belirten Batmanlı öğrenciler, yetkililerden internet ve tablet desteğinde bulundular.

EBA sisteminden kaynaklanan aksaklıkların yanı sıra öğrencilerin bilgisayar, tablet ve internet gibi sorunları da devam ediyor.

Batman'da ikamet eden iki kardeşten biri olan 8 sınıf öğrencisi Muhammed Faruk Çelik, kardeşinin EBA canlı dersleri ile kedi dersinin çakıştığı için çoğu zaman derslerini takip edemediğini belirtti.  

Çelik, "Evde 2 öğrenciyiz ama bir tabletimiz var. Çoğu zaman Canlı derslerimiz çakışıyor, dersin ortasından bağlantı gidiyor dersimiz yarım kalıyor. Derslerimizden bir şey anlayamıyoruz. Öğretmenlerimiz derse neden giremediğimizi sorduklarında evde internetimizin olmadığını söylüyoruz. Bazen de çeşitli kampanyalardan yararlanarak derslerimize girebiliyoruz. Bazen de komşularımızdan izin isteyerek internetlerini kullanıyoruz. Bu nedenle derslerime düzenli olarak çalışamıyorum. EBA TV'den derslerimi takip ediyorum ama canlı derslere çoğu zaman katılamıyorum. EBA canlı dersleri için verilen 8 GB interneti zoom programı destelemediğinden faydalanamıyorum. Yetkililerden EBA için verilen internetin zoom programını desteklemesini sağlamaları istiyorum." dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *