image

Batman Tarım İl Müdürlüğü bizzat köylere giderek çiftçileri bilinçlendiriyor

Balpınar Köyü'nde, Tarım İl Müdürlüğü tarafından  "çiftçilerimize yönelik olarak Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik" gereği üretici kayıt defteri ve Sebze hastalık-zararlılarla ilgili bilgi toplantısı düzenlendi.14 Nisan 2015 tarihinde yapılan toplantıya muhtar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda; Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik gereği üretici kayıt defteri tutmanın faydaları ile bölgede yaygın olarak görülen hastalık ve zararlılar hakkında teknik bilgiler anlatıldı.

Toplantı için bir açıklama yapan  İl Müdürü Ömer TERCAN; " Bu Yönetmeliğin amacı; bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmaların teşhisini, kullanılacak bitki  koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır. Teknik personelimiz bu konuda, çiftçilerimize gerekli teknik bilgileri aktarmaya devam edecekler. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol bereketli bir yıl diliyorum." dedi. Recep Fırat

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *