image

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak yeni hastanelerin inşa edileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, “Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31'dir.” dedi.

Bakan Koca, “Hasta yatak ve yoğun bakımı değerlendirdiğimizde Batman'da 440 yataklı hastanemizi bu ay sonu hizmete alıyoruz. Yoğun bakım yatak sayımız Mart ayında 116 idi. Ayrıca 103 yatak ilavesiyle kapasitemizi 236 yatağa çıkarmış olacağız. Batman'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79.” dedi.

BATMAN’A YENİ, MODERN BİR HASTANE GELİYOR

 Bakan Koca, “ 6 şehre hastane yapacağız. Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin. En yüksek standartta en ileri teknolojinin kullanıldığı merkezler olarak hedefliyoruz. Yatak kapasiteleri ile nitelikli personelle şehir hastanelerinin ne kadar önemli ve kritik yatırımlar olduğu salgın döneminde bir kez daha anlaşılmış oldu. Bugün bahsettiğimiz 6 şehre hastaneye yapacağız. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin'de hastaneler yapacağız.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *