image

Bakan Selçuk, Mamak Ahmet Kabaklı Ortaokulu'nda katıldığı programda, 81 ilde kurulan EBA destek noktalarını tanıttı. Türkiye'de ve dünyada, salgın sebebiyle eğitim faaliyetlerinin büyük bir dönüşüm geçirdiğini ve uzaktan eğitim gündeminin temel maddesi haline geldiğini ifade eden Selçuk, bugünlerde uzaktan eğitimin ne şartlarda ve hangi araçlarla yapılacağının tüm dünyada tartışıldığını vurguladı. Selçuk, uzaktan eğitimde çözümler geliştirmenin önemine işaret ederek, "Uzaktan eğitime dair ürettiğimiz her çözüm, yarınımızı şekillendirecek, bu nedenle şu anda kullandığımız mecralar ve araçlar çok önemli." ifadesini kullandı.

Hızla harekete geçerek başlattıkları ve olumlu sonuçlar aldıkları uzaktan eğitim sürecini haziran ayında tamamladıklarını ve 31 Ağustos itibarıyla da tekrar başlattıklarını hatırlatan Selçuk, "EBA TV ders programlarımızı ve canlı sınıf bağlantıları için saatlik programlarımızı tüm öğrenci velilerimizin ve öğretmenlerimizin cep telefonlarına kısa mesajla ulaştırdık. EBA internet sayfamızın sağ alt bölümünde yer alan EBA Asistan ve 'uzaktanegitim.meb.gov.tr' internet adresimiz uzaktan eğitim sistemlerimize dair tüm sorulara anında cevap vermek üzere hizmetinizdedir." diye konuştu.

Bakan Selçuk, 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan uzaktan eğitim ders programının öğrencilerin uyum ve pekiştirme sürecine uygun olarak yapılandırıldığını, EBA TV yayınlarında bu nedenle geçen yılın ders ünitelerinden başlangıç yapıldığını aktardı. EBA internet portalının alt yapısını yaklaşık 1 milyon öğrencinin eş zamanlı girişine imkan sağlayacak şekilde güçlendirdiklerini bildiren Selçuk, bu oranı çok yakında çok daha yukarılara taşıyacaklarını söyledi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *