image

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından ´Evde Diş Bakım Hizmeti´ kapsamında merkez ve köylerinde hastalara diş tedavisi uygulanıyor.

Evde diş bakım hizmeti, Diş hekimi Dr. Arzu Demir,  hemşire Aysel Demir ve diş teknisyeni Ahmet Yılmaz’dan oluşan üç kişilik bir ekip tarafından veriliyor.

Bu kapsamda Batman merkeze bağlı Otluca Köyünde yaşayan 80 yaşındaki Adile Aykat isimli yaşlı hastanın evine gidilerek, diş takımı (protez) yapıldı. Ambulans Mobil Bakım Hizmet ekibi, daha sonra şehir  merkezindeki  Bayındırlık Mahallesinde bulunan 85 yaşındaki yatalak Fersan Buluk’un diş tedavisini yaptı.

Ayda 20-25 hastaya evde bakılıyor

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diş hekimi Dr. Arzu Demir, ayda ortalama 20-25 hastaya evde sağlık hizmetini sunduklarını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu hastaları evlerinde ziyaret ederek tedavi gereksinimlerini karşıladıklarını söyledi. Demir, “Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize gelemeyen ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamayan hastalarımızı evlerinde ziyaret ederek tedavi gereksinimini belirleyip, yapabileceğimiz tedavilerini yapıyoruz. Bu tedaviler kapsamında diş çekimi, diş taşı temizliği, protez yapımı gibi tedaviler bulunmaktadır. Hastane  işlemleri için de hastanın ambulansla hastaneye gelmesini sağlayıp  engelli polikliniğimizde tedavisini yapmaya çalışıyoruz. Evde sağlıktan sorumlu birim hemşiremiz var. Aysel hanımla birlikte belirlenmiş olan hastalara düzenli olarak haftada bir veya iki defa ziyaret ediyoruz. Gerek Merkez’de, gerek köylerde hastanın tedavisini belirliyoruz, ambulansla yola çıkıp bu hizmeti vermiş oluyoruz. Ayda ortalama 20-25 hastaya evde sağlık hizmetini sunuyoruz.” Dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *