image

Pandemi nedeniyle her hangi bir bulaşma riskine karşı Yavuz'u anma etkinliğine HÜDA PAR GİK üyeleri, Adıyaman il ve ilçe teşkilatları ile Yavuz'un ailesi katılım sağladı.

Mezarlıkta pandeminin bulaşma riskine karşı gerekli önlemlerin alınmasının ardından mezarlık alanına giren her vatandaşa maske dağıtımı yapılarak ellerin dezenfekte edilmesi sağlandı. Sosyal mesafe kuralına uyularak ziyaret edilen Yavuz'un kabri başında kardeşi Adem Yavuz Yasin-i Şerif okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam Mehmet Yavuz'u anlatan kısa bir konuşma yaptı.

"ŞEHADET EDİYORUZ Kİ BU KONUDA GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPANLARDAN BİRİSİYDİ"

Mehmet Yavuz'un Allah’a karşı kulluk görevini yerine getirmede azami derecede titiz olduğunu belirten Sağlam "Mehmet Hoca aramızdan ayrıldıktan sonra son zamanlarda gençlerin de paylaştığı bize belki dört cümlelik bir vasiyeti ile ayrıldı. En son kayıtlarında ne demişti... 'İbadetlerimize devam, ihlasa devam, karşılık beklemeksizin iyilik yapmaya devam, insanların nankörlüklerine karşı sabretmeye devam, hiç kimse bilmese de O biliyor.' Bu şekilde vasiyeti olarak algılanabilecek bu sözlerle gençlerimize, dava arkadaşlarına seslenmişti. Aslında son dört cümlede belki hocamızın yaşam felsefesi saklıdır. 'İbadetlerimize devam.' derken şunu biliyoruz ki, biz dünyaya Rabbimizin rızasını kazanmak ve onun için ibadet etmeye geldik. Öncelikle bu dünyada biz Rabbimizin bizden istediği ibadetleri yapmakla mükellefiz. Mehmet hocamızın bize birinci tavsiyesi budur. Biz de şehadet ediyoruz ki bu konuda görevini hakkıyla yapanlardan birisiydi." dedi.

"MEHMET HOCAMIZ DÜNYADAYKEN SADECE ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞIYORDU"

Sağlam şöyle devam etti: 'İhlasa devam.' demişti hocamız. İhlas, Allah Resulünün bize bildirdiği gibi Allah’ı görüyormuşçasına ibadet etmektir. Yine biz de şehadet ediyoruz ki Mehmet Hocamız dünyadayken sadece Allah rızası için çalışıyordu. İnsanların kınamasından, insanların ne diyeceğine bakmadan doğru bildiği yolda bu davayı sürdürüyordu. Yani bu dünyada kimin ne dediğine bakmaksızın sadece Rabbinin rızasını kazanmak için çalışanlar inşallah imtihanı hakkı ile bitirmiş, O'nun rızasını kazanmış olarak huzuruna gideceklerdir."

'İNSANLARIN NANKÖRLÜKLERİNE KARŞI SABRETMEYE DEVAM'

Allah rızası için yapılan tüm çabaların herkes tarafından tam olarak benimsenmediğini, bazen de açık açık nankörlükle karşılık görüldüğüne dikkat çeken Sağlam "Yine hocamız 'İnsanların nankörlüklerine karşı sabretmeye devam.' diyordu. Dünyanın cilvesidir, başta Peygamberler olmak üzere insanlığa hizmet için gelmiş dava adamlarının hemen hemen tamamı bu dünyada hakkıyla bütün insanlık tarafından kabul edilmemiştir. Kendilerine nankörlük edilmiş, zulm edilmiştir. Ama başta Peygamberler olmak üzere dava adamlarının yaptıkları sadece Allah'ı memnun etmek, Allah'ın rızasını kazanmak olduğu için insanların kınamasına, insanların o nankörlüklerine aldırış etmediler. Allah'ın Resulleri, Nebileri aldırış etmeden emredildiği gibi dosdoğru yolda yollarına devam ettiler. Mehmet hocamızda da biz bunları gördük elhamdülillah." şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *