image

DOSEM’in melekleri, İzmir’de aynı amaçla kurulan Anadolu Down Sendromu Derneğinin misafiri olarak İzmir’e gitti.

 2010 Yılında Batmanda kurulan Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) ve İzmir’de aynı amaçla çalışmalar yapan Anadolu Down Sendromu Derneğiyle (ADSD) ortaklaşa hazırladıkları “DOĞU BATI MELEKLERİ BULUŞUYOR” projesi kapsamında İzmir’de  buluştu.

 DOSEM Başkanı Mehmet Emin Baş yaptığı açıklamada “Türkiye’nin değişik yerlerinde Down Sendromlu çocuklar için çalışmalar yapan ve birçok faaliyet gösteren farklı dernekler var. Fakat hepsi kendi içinde kendi bölgesinde çalışmalar yapmaktadır. DOSEM olarak bizim de kurucu üye olarak görev aldığımız Türkiye Down Federasyonunu kurma hazırlığı içinde olduğumuz bu süreçte Anadolu Down Sendromu Derneği ile ortak bir proje hazırlayarak çocuklarımızın tanışmasını ve Türkiye’nin farklı yerlerini görüp eğlenmelerini ve kaynaşıp sosyalleşmelerini sağlamak istedik. Bu çerçevede beş çocuğumuz ve beş dernek üyemiz Anadolu Down Sendromu Derneğinin misafiri olarak İzmir’e gittiler. Orada bir hafta ağırlanıp bir dizi etkinlik ve eğlencelere katılacaklar. Dernek üyeleri de deneyim ve bilgi paylaşımında bulunacaklar.” Dedi.

 İZMİRLİ ÇOCUKLAR DA BATMAN’DA AĞIRLANACAK

 Proje kapsamında 2015 yılı içerisinde İzmir’den bir grup down sendromlu çocuk ve dernek üyesinin de DOSEM tarafından Batman da ağırlanacağını belirten DOSEM Başkanı, İzmir’den konuk edecekleri down sendromlu melekleri, bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdireceklerini açıkladı.Başkan Baş, açıklamasının devamında “Bu projenin bir önemli tarafı da hiçbir şey yapamaz denilen Down sendromlu çocukların yeterli destek ve yardımı almaları halinde Turizm Elçisi dahi olabileceklerini göstermektir.” Sözlerine yer verdi. 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *