image

Suud Krallığı, 2 gün önce yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadeti için yurt dışından hiç kimseyi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bu kararla birlikte Türkiye’de hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gitme hayali kuran 2 milyondan fazla hacı adayı, büyük bir üzüntü yaşadı. Suud Krallığı’nın salgın nedeniyle aldığı karara üzüldüklerini belirten hacı adayları, hac ibadetini yerine getirememenin hüznünü yaşıyor.

Suud Krallığı’nın Covid-19 pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını ve yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceği kararını duyduklarında hayal kırıklığına uğradıklarını belirten hacı adayları, büyük bir üzüntü içinde olduklarını söylediler.

11 yıldır dört gözle kutsal toprakları gideceği günü sabırsızlıkla beklediğini belirten İslim Soyal, ancak bu yılda Covid-19 nedeniyle hac ibadetini yerine getiremeyeceği için üzüldüğünü ifade etti.

“11 YILDIR KUTSAL TOPRAKLARI GİTMEYİ BEKLİYORUM”

Gözyaşları içerisinde üzüntüsünü dile getiren Soyal, “Hacca gitmek için 11 yıl önce kaydımı yaptırdım. 11 yıldır her sene ümitle hacca gitmeyi bekliyordum. Bu sene hac kuram çıktı ve çok sevindim. Ama bu sene de hayallerimiz suya düştü, adeta yıkıldım. Konuşacak kelime bile bulamıyorum. Hep kutsal toprakları görmeyi arzuluyordum. Beytullaha, Resulullaha gitmek istiyordum. Ama bir türlü kısmet olmadı. Yıllardır kutsal topraklara gitmenin aşkıyla ümitle kura sonucumu bekliyordum. Ama bu sene de maalesef virüs nedeniyle böyle oldu. Bundan dolayı çok üzüldüm. Her sene ümitliydim ama bu sene daha çok ümitlenmiştim. Fakat bu sene de virüsten dolayı gidemeyeceğiz.” dedi.

Eşiyle birlikte hac ibadetini yerine getirmek için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Yılmaz Soyal, Suud Krallığı’nın, Covid-19 pandemisi nedeniyle hac ibadeti için aldığı karara çok üzüldüklerini dile getirdi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *