image

Batman’da Korona Virüs hastalığına yakalanan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yoğun bakım hasta sayısı da ürkütücü boyutta… Bu salgından korunmanın tek çaresi kurallara, tedbirlere uymak… Sosyal mesafe, maske takma ve benzeri kuralları uygulamak… Ama ne yazık ki birçok kişi halkın sağlığını riske atarak tedbirlere uymuyor.

Tedbirlere uyulması çağrısı yapan bazı vatandaşlar,  hiç kimsenin halkın sağlığını tehdit etmeye hakkı olmadığını belirtti. 

GİZLİ YAPILAN NİŞAN-DÜĞÜN MERASİMLERİ VAKA SAYISINI ARTIRIYOR

Tedbirlere uyulması çağrısı yapan Yakup Gönülaçar adlı vatandaş, “ Halkımıza tavsiyemiz önce maske konusunda hassas olmaları. Maske mutlaka takılmalı, sosyal mesafe korunmalı.  Özellikle kapalı alanlarda dikkatli olmaları lazım… Biliyorsunuz yaz sezonu, yani nişan, düğün sezonu. İnsanlar gizlice nişan, düğün merasimleri düzenliyorlar. Misafirliklere gidiyorlar. Bu da vaka sayısını artırıyor.” Dedi.

KLİMALAR HASTALIĞI YAYAR

Vatandaşların bu salgını ciddiye alması gerektiğini belirten Gönülaçar, “ Özellikle de esnaf kardeşlerimiz bu salgına dikkat etmeliler. Dükkânlara bayağı müşteri geliyor, temas oluyor, para geçişi oluyor. İçerisi kalabalık oluyor. Bir de klima var. Klimaların açılmaması gerekiyor. Hastalığı yayma riski var.” İfadelerini kullandı.

TEDBİRLERE UYULMAMASI KUL HAKKINI İHLALDİR

Kurallara uymayanların kul hakkını ihlal ettiğini belirten Sadettin Aydın ise, “ Şehrimizde hastalığın kontrol altına alınması için kurallara uyulması lazım. Yazın sıcağında maske takmak zor oluyor. Ama başka çaremiz yok. Hastalıktan korunmak için kurallara uyulması lazım. Kurallara uymayanlar kul hakkını ihlal ediyorlar. Hiç kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok.” Diye konuştu.

SAĞLIĞI RİSKE ATACAK ŞEYLERDEN UZAK DURALIM

Abdussamet Güneş de herkesi sosyal mesafeye dikkat etmeye, maske takmaya davet ederek, “ Batman’ımız inşallah bu sıkıntıyı da atlatacak. Yeter ki tedbirleri uygulayalım. Hastalığı artıracak, sağlığı riske atacak şeylerden uzak duralım. Bu iş gevşekliğe gelemez. Tedbirli davranmaz, kurallara uymazsak salgından korunamayız.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *