image

1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecinde şehirlerarası ulaşım yasağının kaldırılması ve sokağa çıkma yasaklarının kademeli olarak son bulmaya başlamasıyla birçok alanda yeni bir dönem başladı.

Batman ve birçok ilde Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında kapanan iş yerlerini normalleşme sürecinde kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde yeniden açan esnaf, salgın için belirlenen kurallara uyum sağlamaya çalışıyor.

Hayatın her alanında birçok değişikliğe neden olan Covid-19 salgını dolayısıyla iş yerlerinde 3 ay sonra yeniden hizmet vermeye başlayan esnaf, yeni normalleşme sürecinde sıkı tedbirler alıyor.

Açılış öncesi iş yerlerinde sıkı bir şekilde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini de gerçekleştiren esnaf, durumun hassasiyetinden yola çıkarak çalışmalarını da aynı hassasiyetle yürütüyor.

Kentte kontrollü normal hayata dönüş ile işlerine kavuşmanın sevincini yaşayan lokantacıdan çaycıya, baklavacıdan pideciye ve berberden gümüşçüye kadar birçok iş kolundaki esnafın heyecanı yüzlerine yansıdı.

Yeni sürece uyum sağlamaya çalışarak maske, eldiven, hijyen ile sosyal mesafe kurallarına da titizlikle riayet eden esnaf, kendilerinin ve müşterilerinin sağlığını düşünerek işini yapıyor.

TEK KULLANIMLIK BARDAKLARDA MÜŞTERİLERİMİZE ÇAY VERİYORUZ

Yaklaşık 3 aydır kapalı olan çay ocağının yeni normalleşme ile birlikte yeniden açtığını belirten Aladdin Demir , “Coronavirus başladıktan sonra iş yerlerimiz kapandı. Allah'a şükürler olsun 1 Haziran'dan sonra tekrar işyerimizi açtık. iş yerimizde hijyen kuralları çerçevesinde satış yapıyoruz. Hijyen ve temizliğe dikkat ediyoruz. İnşallah bundan sonra bu Coronavirus ülkemizden gider bizde rahat bir nefes alırız.” diye konuştu.

MÜŞTERİYE BİRE BİR YAKIN OLDUĞUMUZ İÇİN ÖNLEMLERİMİZİ SIKI ALIYORUZ

Aylar sonra yeniden iş başı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kuaför Erol Atlı da önceki dönemden çok daha fazla hijyene dikkat ettiklerini ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hizmet verdiklerini belirterek, “Müşteriye bire bir yakın olduğumuz için önlemlerimizi sıkı alıyoruz. Tek kullanımlık önlük ve havlu kullanıyoruz. İş yerimizi sürekli dezenfekte edip, maske ve eldiven ile tıraş yapıyoruz. Allah’a şükürler olsun, gün boyu çalışıyoruz. İnşallah el birliğiyle bu süreci atlatacağız.” şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *