image

Koronavirüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalan berber, güzellik salonu ve kuaförler, Bakanlığın genelgesi doğrultusunda 11 Mayıs 2020 tarih itibariyle faaliyetlerine başlarken, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de, 117 işyerine hijyen denetimi gerçekleştirdi. 

Öncelikle halkın sağlığını göz önünde bulundurarak 09.00 ile 21.00 saatleri arasında faaliyetlerine izin verilen berber, güzellik salonu ve kuaförleri denetleyen Zabıta ekipleri, esnafın kişisel hijyen ve koronavirüsün bulaşma riskinin azaltılması konusunda 14 kurala uyulması gerektiği hatırlatılarak, tıraş malzemelerinin dezenfekte edildikten sonra bir sonraki müşteriye temiz ve steril bir malzeme ile tıraş işleminin gerçekleştirilmesi uyarısında bulundu. 

Maske, eldiven, tıraş önlüğü ve sosyal mesafe kurallarını çiğneyen ve kapasitesinin yarısından fazla müşteri bulunduran işletmelere kesinlikle müsaade edilmeyeceğine dikkat çeken Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların hijyen kurallarına uymayan berber, güzellik salonu ve kuaförler için Belediyenin Alo 153 Beyaz Masa hattına şikayetlerini iletebileceklerini ifade etti. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *