image

Belediye ile geri dönüşümlü ambalaj atıklarının kaynağından toplanması işinin yüklenici firma arasında imzalanan protokol çerçevesinde Alışveriş Merkezi, kamu kurumları, apartmanlar, siteler, marketler ve kamu kurumlarına 103 adet geri dönüşümlü atık kafesi ile 1000 adette Cam, Metal, Plastik ve Kâğıt kumbarası bırakıldı.

Sıfır atık projesini şehrin geneline yaymayı hedeflediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak amacı ile başlatılan ‘Sıfır Atık Projesine’ Batmandan tam destek vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Sıfır Atık projesi kapsamında tüm kurumlara geri dönüşüm kumbaralarının yanı sıra site ve apartmanlarda geçici atık toplama noktalarının oluşturulmasının hedeflendiğini belirten yetkililer : “Sıfır atık projesine gönüllü katılım sağlayacak özel işyerleri ve sitelere Belediyemizce metal, kâğıt, plastik ve şişe toplama kumbara ve kafeslerin bırakılmasında da öncelik verilecektir” ifadelerinde bulundu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *