image

Corona Virüs salgınının ülkemizi de etkilemeye başladığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı, yetkililerin açıkladığı tedbirlere uyulması gerektiğini vurguladı. Evde kal çağrısına destek veren vakıf, evde kalma süresi boyunca zamanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu. Sabır tavsiyesinde de bulunan vakıf, her zorluktan sonra bir kolaylık olduğunu da ifade etti.

 

 Peygamber efendimizin bulaşıcı hastalıklar ve karantina zamanında yaptığı tavsiyeleri hatırlatan Peygamber Sevdalıları Vakfı, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz bulaşıcı hastalıkların meydana geldiği yerler için; “içeridekilerin dışarı çıkmamalarını, dışarıdakilerin de hastalıklı bölgelere girmemelerini emretmiştir.” Bu anlamda bulaşıcı hastalıklar ile mücadelede karantina uygulaması İslam’ın emridir. Belirlenen tedbirlere uyulması oranında bu hastalığın daha hafif atlatılacağı ve daha kısa sürede kurutulacağı bir gerçektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

 

Açıklamanın devamında evde kalma çağrısı yapılarak, “En temel korunma yöntemi evlere sığınma olduğu ilim adamlarınca dile getirilmektedir. Zorunlu olmadıkça evden çıkmama ve sosyal teması kesme çok önemlidir. Fakat maalesef bu hususa yeterince dikkat edilmediği veya edilemediği müşahede edilmektedir. Genel olarak resmi makamların sağlık ile ilgili almış oldukları tedbir kararlarına herkesin riayet etmesi gerekir.

Ne kadar süreceği tam olarak belli olmayan bu süreçte evde kalmak kolay değildir. Ancak her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır. Bu musibeti hayra çevirmesini Rabbimizden niyaz ederken mevcut hal ve şartlardan en iyi bir şekilde istifade edebilmek için çaba içerisinde olmak gerekir.” Denildi.

 

Vakıf, açıklamasında yapılan tavsiyelere uyulması gerektiğini belirterek,” Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak kardeşlerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmelerini istiyor ve tavsiye edilen programı uygulamaları halinde evde geçirdikleri zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmiş olacaklarına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfının maddeler halinde sıraladığı tavsiyeleri okuyucularımız için gazetemizin 5. Sayfasında tablo şeklinde verdik. ŞEVKİ ASLAN

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *