image

Hava ve çevre kirliliğine neden olan lastikleri her ne gerekçe ile olursa olsun yakanlar hakkında cezai işlem uygulayan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, iki gün içerisinde 38.650 kilo atık lastiği toplayarak geri dönüşüm tesislerine yollarken Korik Mahallesinde lastik yakarak çevreyi kirleten M.S.A. hakkında cezai işlem uyguladı.      

03.03.2020 ve 05.03.2020 tarihleri arasında LASDER üyesi olan Çivril Atık Toplama Geri Dönüşüm firması aracılığı ile başta lastik tamircileri olmak üzere şehir genelinde atık lastik toplayan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 

Batman merkezdeki lastik tamircileri ve etrafa rastgele atılan alanlarda iki günde 38.650 kilo ömrünü tamamlamış lastik toplanarak bir rekora imza atıldı. 

Ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolü yönetmeliği gereğince düzenli olarak lastiklerin toplatılarak geri dönüşüme gönderen Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri: “Bir lastiğin doğada yok olma ömrü 100 yıldan fazladır. Kimileri de lastikleri sorumsuzca yakarak büyük çevre felaketine yol açıyor.  Lastiklerin rastgele doğaya atılmaması ve kesinlikle yakılmaması gerekir. Atık lastikleri olanlar belediyemizin Alo 153 telefonunu aramaları halinde ekiplerimiz tarafından atık lastikleri toplanacaktır” dediler. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *