image

Son günlerce yağışların iyi olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir DOĞAN, böyle devam ederse tarımsal alanda bereketli bir sezon beklediklerini söyledi.

 Doğan gazetemize konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bölgemizde karasal iklim hüküm sürmektedir. Çoğu zaman Karasal iklimde tarımsal üretim için yeterince yağış alınamamaktadır. Yeterince Yağış alamayan tarımsal ürünler de yeterince üretim sağlanamamakta üreticilerimiz bu durumda yeterli ürün elde edememektedir. Bu sene Ekim ayının son dönemi ile bulunduğumuz Mart ayına kadar önemli oranda ve yeterli derecede yağış alması bu konuda üreticimiz şu ana yeterli yağış almış bulunmaktadır. Sene içerisinde yağışların bu şekilde devam etmesi durumunda inşallah bereketli bir sezon bizi bekleyecektir.” Dedi.

 Üreticilere hastalıklarla mücadele konusunda da uyarılarda bulunan Doğan, “Üreticilerimiz bu günden sonra yeterli derecede yağış almaları ile birlikte tarımsal üretimde yabancı ot kontrolü, bitkisel hastalıklara ve zararlılarla ile mücadeleye dikkate etmeleri gerekmektedir. Çiftçilerimiz bu sezonda gübreleme için geç kalmamaları, bitki hastalık ve zararlılar için dikkate etmeleri gerekmektedir. Üreticilerimizin Gübreleme, ilaçlama ve hastalıklar ile mücadelede mutlaka konusunda uzman teknik elmanlar ile çalışmaları gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

MEHMET TAHİR AKGÜL

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *