image

 

HÜDA PAR’IN desteklediği Bağımsız Milletvekili Aday Dr. Aydın Gök, kendilerine meclis yolunun açık olduğunu, kazanacaklarına dair olumlu intibalar edindiklerini belirterek İslami bir muhalefet için, , Kürdistan için mecliste söyleyecek sözlerinin olduğunu ifade etti.

HÜDA PAR’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili Aday Dr. Aydın Gök, dün saat 10.00’da Van Kahvaltı Salonunda yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda medya mensuplarına açıklamada bulunan Gök,Yaklaşık yüz yıldır sistem ‘Devlet Kutsaldır ‘ anlayışını yerleştirerek, halkımızın gerçek kutsalları olan İslami ve insani hakları gasp etti. Toplumsal sorunlara çözüm için var olan İslami değerleri cami ve mescitlere hapsetti.2012 yılı Aralık ayındakurulan HÜDA PAR, Sistemin toplumsal hayattan uzaklaştırmaya çalıştığı bu değerleri siyasete hâkim kılma adına ‘Referansımız İslam’dır’ vurgusuyla öne çıktı. Bu söylem parti programında kendisini her konuda hissettirir. Nitekim partimizi tanıtma fırsatını yakaladığımız belediye seçimlerinde halkımıza bu siyaset anlayışımızı anlatmaya çalıştık. Şüphesiz doğru siyaset ve gerçek adalet anlayışının hâkim olabilmesi için iktidar olmak gerekir. Bu ise süresini kimsenin tahmin edemeyeceği bir süreci gerektirir. Hak ve adaletin, iktidar olma sürecinin birinci basamağı ise öncelikle etkili bir muhalefettir. Biz ‘Hür Adaylar’ olarak İslami bir muhalefet için, mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var

Müslüman Kürt halkının en büyük mağduru olduğu Kürt meselesinin ne Devletin ulusal veya milli menfaatlerine ne de örgüt çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu belirten Gök, “Bu meseleden oy devşirme adına yerine göre Kürt meselesi yoktur diye inkâr etmek ve ardından da bu meseleyi biz çözeceğiz demek samimiyet değildir. Aynı şekilde Kürt meselesini örgüt çıkarlarına kurban etmek veya Kürtlerin özgürlüğünü, bir şahsın özgürlüğü şartına bağlamak da doğru değildir. Kürt meselesinin adilane ve kardeşçe çözümü; boş vaatlerle değil, adaletin kaynağı ve kardeşliğin çimentosu olan İslam kardeşliğiyle mümkündür. Bu arada, çatışmaların nihai olarak durması, gerçek ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için en önemli basamak ise ‘ Kürtlerin kendi iç barışıdır.’            Biz ‘ Hür Adaylar ‘ olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz.” Dedi.

           

Batman sahipsiz

Yılların ihmaliyle siyasi ve kültürel yönden mağdur olduğu gibi iktisadi yönden de mağdur edilmiş olan Kürdistan’a pozitif ayırımcılık yapılıp, devlet destekli yatırım ve istihdam sağlanması gerektiğini söyleyen Dr. Gök, “Bu arada % 23’lük işsizlik oranıyla ilk sıralarda olması Batman’ın sahipsizliğinin en bariz göstergesidir. Ekonomik destekte pozitif ayırımcılık yapılması gereken Batman’ımızda, işe alınanların da işlerine boş bahanelerle son veriliyor. Ve bu konuda biri maliye bakanı olmak üzere hiçbir milletvekilimizden ciddi bir destek gelmiyor. Ben TPİC işçilerini kastediyorum.” İfadelerini kullandı.

Her zaman saldırıya uğrayan biz olduk

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, 6-8 Ekim saldırılarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, kendilerinin hiçbir zaman saldıran taraf olmadıklarını, parti binalarında saldırıya uğradıklarını, yaptıklarının nefs-i müdafaadan ibaret olduğunu belirterek, bundan sonra da saldıran taraf olmayacaklarını söyledi. Gök, karşı taraftan da olumlu sinyaller aldıklarını ifade etti.

Kürdistan tabirini sürekli kullandık

Son zamanlarda Kürdistan tabirini niye sık sık kullandıklarıyla ilgili bir soruya cevap veren Dr. Gök, “ Parti olmadan önce de siyasi hayatımız oldu. Siyasi hayatımız boyunca Kürdistan tabirini hep kullandık. Rejimin inkârcı politikalarını asla benimsemedik. Hatta ben rejimin asimilasyoncu politikalarına karşı çıktığım için yıllarca hapishanede kalmış biriyim.” Dedi.

Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum

Bir başka soruya cevap veren Gök, “ Yerel seçimlerde AKP ve HDP işi bir ölüm kalım savaşı gibi gösterdiler. Yerel seçimleri bir referanduma dönüştürdüler. Bu sefer durum farklı… Her iki tarafın tabanında hoşnutsuzluk var. Ayrıca bize yönelik olumlu bir teveccüh var. Duyumlarım olumlu. İnşallah önümüz açık. Meclise gideceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. Haber merkezi

           

           

           

 

            

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *