image

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, risk altındaki çocuklar için harekete geçti. Kurduğu Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimleri ile çeşitli risk gruplarına giren çocukların, ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlayan Bakanlık, bu projeyle 2023 yılı sonuna kadar 81 ildeki tüm okulların taramasını tamamlamayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit ÇİÇEK “ Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimleri öncelikle; okul devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski bulunan, suça yönelme riski altındaki çocukların yanı sıra,  sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocukları tespit ediyor. Risk grubunda olduğu tespit edilen çocuğun ve ailesinin ihtiyaçları belirlenerek, bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik, koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirler alınıyor. Alınan tedbirler arasında çocuğun gerekmesi halinde kurum bakımına alınması, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), eğitim, sağlık ve danışmanlık tedbirleri yer alıyor.” Dedi.

İLİMİZDE 48 OKULUN TARAMASI YAPILDI
Proje kapsamında ilimizde 48 okulda araştırma yapıldığını vurgulayan Çiçek, “ İlimizde bugüne kadar 48 okulun taraması yapılarak, okula devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski bulunan ya da sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocuklar tespit edildi. İlimizde Sadece Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimimiz tarafından yapılan 48 okul taramasından sonra; 34 çocuğa eğitim tedbiri, 18 çocuğa danışmanlık tedbiri kanaati getirildi. 45 aile Sosyal Ekonomik Destek hizmeti sunuldu ve 248 çocuk da ayrıca sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilerek, İlimizde proje kapsamında şu ana kadar 345 çocuğun ihtiyaç duydukları hizmete erişimi sağlandı. “ ifadelerini kullandı.
MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *