image

 

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın’ı şehit eden PKK’li çeteler İslami faaliyetlerde bulunan Diyarbakır Cami Der-i yakıp kullanılamaz hale getirerek içeride bulunan onlarca Kuran-ı Kerim ve İslami kitabı da beraberinde yaktı.

BİR HÜDA PAR ÜYESİ DAHA ŞEHİT EDİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde HÜDA PAR üyesi olduğu öğrenilen Fethi Yalçın PKK tarafından düzenlenen saldırıyla katledildi.Edinilen bilgilere göre, Karlıova merkeze gitmek için  dün saat 08.30 sıralarında ilçe dışında bulunan Kale Mahallesi'ndeki evinden çıkan HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın (35) plakası öğrenilemeyen bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı. 

Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat ettiği bildirildi.HÜDA PAR üyesi olan Yalçın'ın, 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

PKK/HDP YANDAŞLARI İSLAMİ DERNEĞİ YAKTI

 Diğer tarafta Kobani bahanesiyle, İslami faaliyetlerde bulunan Cami Der'e saldıran PKK/HDP'li yandaşlar, derneğin içerisinde bulunan onlarca Kuran-ı Kerim ve İslami kitap yakarak derneği kullanılamaz hale getirdi. 

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan ve tarihi bir yapıya sahip olan Camileri ve Kur’an Kursları Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CAMİ DER), PKK’li yandaşlar tarafından tıpkı Moğollar gibi yağmalanıp yüzlerce Kur’nı- Kerim ve İslami kitap yakıldı. 

Harabeye çevrilen derneğin içindeki İslami Kitaplar, evraklar ve tüm eşyalarla birlikte Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerimlerin yakılarak küle dönmesi Müslüman Kürt halkı tarafından büyük tepkilere neden oldu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *