image

İlimiz merkeze bağlı köy muhtarları toplantısı, Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında Valilik toplantısında gerçekleştirildi. 

Toplantıya; Vali Yardımcısı Kağan Mekan ÇEVİREN, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa ÇAKMAK, İl Genel Meclisi Başkanı A. Vahap AKBAŞ, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Sağlık Müdürü, İŞKUR İL Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Dicle EDAŞ Müdürü, AKSA Doğalgaz Müdürü ve merkeze köy muhtarları katıldı. 


Köylerin yol, içme suyu, altyapı ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlara hitap eden Vali, öncelikle Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ faciasında mahsur kalanları arayan ekiplerin üzerine çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı.  

Vali, “Biz, sizin her zaman köyünüzde pozisyonunuzun güçlü olmasını önemseriz. Bu yüzden sizsiz hareket etmeyiz, sizin dışınızda da hizmet ifasında köyden kimseyi muhatap almayız. Bizim için önemli olan sizsiniz. Ama sizler de öncelikle devlete sadakatle bağlı olma hususunda hiçbir şek ve şüpheye yer bırakmayınız.  Sadece bizim nezdimizde değil, kahvede, sokakta, çarşıda ve pazarda sizin yanınızda devletle ilgili en ufak yanlış bir davranışa müsaade etmeyiniz. Siyasi olarak herkes aynı düşünmeyebilir, ama asgari müştereklerimiz olan devletin varlığı ve bekası hepimiz için olmazsa olmazdır” dedi. 
Konuşmanın ardından, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali,  sorunların çözümü konusunda ilgili kurum müdürlerin gerekli çalışmaların yürütülmesi konusunda talimat verdi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *