image

Resmi başvurusunu yapan Bağımsız aday Dr. Aydın Gök:

KÜRTLER İÇ BARIŞINI SAĞLAMALI

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı alan HÜDA PAR’ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök, İl Seçim Kurulu’na resmi başvurusunu yaptı.

Resmi başvuru sırasında HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve partililer de hazır bulundu.

Gök, yaklaşık 2 buçuk sene önce HÜDA PAR’ın kurulduğunu ve 30 Mart’ta yerel seçim tecrübesi yaşadıklarını söyledi. “Gönül isterdi ki parti olarak yani HÜDA PAR olarak seçimlere girelim” diyen Gök, “Fakat yüzde 10’luk zulüm barajı engeline takıldık. Dolayısıyla bağımsız olarak seçimlere girme tercihi yapıldı. 9 ilde hür adaylar blok ismi ile seçime gireceğiz. Arkadaşlarımız beni de Batman Bağımsız Milletvekili adayı olarak görmek istediler ve bizde bu ağır sorumluluğu yüklendik” şeklinde konuştu.

7 Haziranda yapılacak olan genel seçimde Batman’dan Bağımsız Milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yaparak “Alındı Belgesi” ni alan Dr. Aydın Gök, çıkışta yaptığı açıklamada; Kürt meselesi ve laikliğin 90 yıldır iki önemli sorun olduğunu ifade etti.

Önceki yerel seçimlerin normal bir seçim havasında gitmediğine dikkat çeken Gök,“Çünkü baskıcı, tahakkümcü, tahammülsüz bir zihniyetin özellikle şartları aleyhimize ağırlaştırdığı bir seçim süreci yaşadık. Fakat önümüzde milletvekili seçim süreci var. Bu seçimin özellikle sükûnetle ve huzur içerisinde geçmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan meselesinin çözümü Kürtler arası barışla mümkün”

90 yıllık Kemalist sistemin iki sayaç ayağı olan laiklik ve ulusalcılığın, Müslüman Kürtlerin daha fazla zulüm görmelerine sebep olduğuna dikkat çeken Gök, devamında şöyle dedi: “Özellikle 90-100 yıldır var olan Kürt meselesinin çözülmesi için Kürdistan’da yaşayan Kürtlerin kendi iç barışlarını sağlamaları gerektiğini inanıyoruz. Kürt meselesinin çözümü için bu iç barış,  çözümün en önemli sebebi olacaktır. Diğer bir mesele de laiklik sorunudur. Bütün Müslüman halklar Laiklik dayatmasının sonuçlarından muzdariptir. Çünkü kendi neslimizi muhafaza edemiyoruz. Maalesef bu rejim kutsal devlet anlayışıyla gerçek manada kutsallarımız olan bütün İslami değerlere savaş açtı. Dolayısıyla İslam’dan uzaklaştırılan nesiller şuanda bütün ailelerin muzdarip olmasına sebep olmuştur.”

“Seçimin sükûnet içinde geçmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”

 

İki önemli meselenin olduğunu ve bu meselelerin hallolması gerektiğine işaret eden Gök,“Bunun bir tanesi Kürt meselesidir, diğeri de laiklik sorunudur. Bizler hür adaylar olarak inşallah bu iki meselenin üzerinde ehemmiyetle duracağız. Seçimin sükûnet ve huzur içerisinde geçmesini istiyoruz. Bunun için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bizim dışındaki seçime girecek olan aktörlerin de bu konuya hassasiyetle eğilmeleri ve seçimin huzur içerisinde geçmesi için de onların da kendi üzerlerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *