image

Fırınlardan ekmek alacak imkânları olmadığı için boğazlarından kısarak binlerce liraya tandır yaptıklarını belirten Kardelen Mahallesi sakinleri yıkımın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Rehbere konuşan tandır sahipleri zararlarının karşılanmasını istediler. Tandır sahiplerinden Gülsüm Karabulut, yıkıma tepki göstererek, “ Tandırımı yapmak için çok çaba sarf ettim. Çok masraf yaptım. Bu yoksul halimle tandırıma binlerce lira harcadım. Bize danışmadan, rızamızı almadan yıktılar. Bizi mağdur ettiler. Biz tandırlarımız sayesinde ucuz ekmeğe sahip oluyorduk. Şimdi ne yapacağız*” diye konuştu.

MADEM TANDIRLARIMIZI YIKTINIZ, UYGUN YERE YENİLERİNİ YAPIN

Diğer bir tandır sahibi Fatma Aksoy, yoksul oldukları için tandır yaptıklarını, tandırlarının yıkılmasıyla büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Artık ucuz ekmek alamayacaklarını belirten Aksoy zararlarının karşılanmasını, mahallede kendileri için uygun yerlerde tekrar tandırların yapılmasını istedi.

Zeynep Demir adlı bayan ise tandırları yıkmanın kul hakkını ihlal olduğunu belirterek, “ Hakkımızı helal etmiyoruz. Ucuz ekmek kapımızı kapattılar. Bizi mağdur ettiler. Yıktıkları her bir tandır şu an dört beş bin liraya yapılmaz. Bizi mağdur ettiler.” Dedi.

Tandırların madde bağımlıların meskeni haline geldiği iddiası üzerine yapılan şikâyet doğrultusunda yıktırıldığını belirten Mahalle Muhtarı Kemal Özdemir, bunun mağduriyet oluşturacağını söyledi.

DAHA KULLANIŞLI TANDIRLAR YAPILSIN

Özdemir, "Kardelen Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız ekmek ihtiyaçlarını kendi yapmış oldukları tandırlardan karşılamaktaydılar. Bazı şikâyetler üzerine mahallemizde bulunan tandırların hepsi belediye tarafından yıkımı yapıldı. Bu yıkımla beraber vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamak mecburiyetinde olacak. Daha fazla mağduriyetlerin olmaması için gerek Valimizden gerekse belediye başkanından daha düzenli ve kullanışlı yeni tandırların yapılması noktasında yardımlarını talep ediyoruz." dedi. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *