image

Meydan mahallesi, gülistan caddesi ve etrafındaki işyeri sahibi ve çalışan bayanlar il müftülüğüne seslendi. Fatih Cami’sinde namaz ve abdest için bir düzenleme yapılmasını isteyen bayan esnaflar, erkeklerin arasında bayanlara ayrılan mescide girmekte zorluk yaşadıklarını söylediler.

Bayanların erkekler arasından geçip mescide gitmesinin uygun olmadığını söyleyen esnaf Sevda Koyuncu: “Gülistan caddesi ve çevresinde bulunan esnaf bayanlar mağdurdurlar, camiye gidilemiyor. Bayanların mescidi erkeklerin bulunduğu taraftan geçiyor. Buda bizler için uygun değil. Bir bayanın erkekler arasında geçip gitmesi uygun değil. Caminin iki kapısı var.  Eğer ikinci kapı açılıp merdivenle bir yer açılırsa, bayanlar erkeklerle karşılanmadan mescide gidebilecekler. Çarşıya gelen teyzeler ve bayanlar başka yerde namaz kılmaya gidiyorlar. Bunca çalışan bayanlar ve bayan iş yeri sahipleri cami mescidine değil de farklı yerlerde gidip namaz kılıyorlar.” dedi.

Bayan Mescidi Yeterli Ve Düzenli Değil

Müftülüğe seslenen Koyuncu; “Müftülükten talebimiz Fatih Camisi’nin bayan mescit kısmının eksiklerini tamamlanmasını istiyoruz. Caminin girişi ve namaz kılınan bayan mescidi yeterli ve düzenli değil. Lavaboları sıkıntılı. Gülistan Caddesi gibi Batman’ın işlek bir yerinde bu eksikliğin olması üzücü.” Dedi.

Bir diğer bayan esnaf Gülnaz Ergin ise: “Fatih Camisi’nin Bayan bölümünün iyileştirilmesini istiyorum. Erkekler arasında mescide gitmek bizler için çok zor oluyor. Rahat değiliz. Lavabo sorunu nedeni ile bayan esnaflar çok ciddi sorunlar yaşıyor. Bayan Mescidimizde bir çok eksik bulunmakta. Bayan esnaf olarak bu sorunun çözülmesini istiyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *