image

Bu yıl ülke genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından dokuzuncusu düzenlenecek "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasına katılım için kayıtlar sürüyor. 2 Şubatta yapılacak yarışma için kayıtlar 17 Ocakta bitecek.

Yarışmayla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, yarışmaya her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük teveccüh olduğunu belirtti. İlimizdeki kayıt başvurularıyla ilgili de konuşan Aydın, “ Tüm Türkiye ile birlikte Batman’ımızda da kayıtlar sürüyor. Kayıt başvuruları 17 Ocak’a kadar sürecek.  Yarışma da inşallah 2 Şubatta yapılacak. Şunu söyleyebilirim ki Batman’da yarışmaya büyük ilgi var. Kayıtlar yoğun bir şekilde sürüyor. Özellikle gençlerimiz, öğrenciler siyer yarışmasına çok ilgi gösteriyorlar. Bu yıl kayıt sayısında, yarışmaya katılım sayısında çıtayı yükseltmek istiyoruz. İnşallah geçen yıllardan daha çok katılım olacak diye düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kayıt olmayanları kayıt olmaya çağıran Aydın, “ Bildiğiniz gibi kayıtta son tarih 17 Ocak. Az zaman kaldı. Şimdiye kadar kayıt olmayan kardeşlerimiz kayıtlarını bir an önce yapmalılar. Kaybedeni olmayan bu yarışmadan herkes nasibini almalı.” Diye konuştu.

Gençlere çağrıda bulunan Aydın, “ Özellikle genç kardeşlerimizin bu yarışmaya kayıt olmalarını, yarışma kitaplarını okuyarak ciddi hazırlık yapmalarını istiyoruz. Peygamberimizin hayatını anlatan bu kitaplar bizler için birer rehber olmalı. Kitapların içeriği günümüz insanlarının, toplumun sorunlarına, sıkıntılarına çözüm üretecek seviyede. Bu kitaplar Peygamber efendimizin kurtuluş yolunu anlatıyor. Peygamberimize, onun yüce yoluna ihtiyacımız var. Eğer onun yolundan gidersek birçok sıkıntımızdan kurtuluruz. Mutluluk ve kurtuluşu elde ederiz.” Dedi.

Günümüzde aile hayatının büyük tehdit altında olduğunu belirten Aydın, “ Toplum olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz ne yazık ki. Manevi boşluk, ahlaki yozlaşma korkutucu boyutlara ulaştı. Birçok değerimiz, bizi biz yapan birçok şeyimiz tehdit altında. Bunlardan biri de aile hayatı. Aile hayatımız ne yazık ki tehdit altında. Aile kurumuna yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. Aile dağılıyor. Aileyi korumak ve ayakta tutmak için de Peygamberimizin hayatından alacağımız birçok ders var. Peygamberimizin aile hayatını okuyup öğrenirsek, onu örnek alırsak aileyi koruyabiliriz. Bu anlamda da yarışma kitaplarının faydası çok. Peygamberimizi, onun hayatını, aile yaşantısını anlatıyorlar çünkü.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *