image

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, Mekke'nin fethinin 1389'uncu yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

7 milyar 800 milyon insanın yaşadığı dünyada yaklaşık bir milyar insanın her gece aç yattığı belirtilen açıklamada, "Bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrumdur. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyanın 402 yerinde halen devam etmekte olan savaş ya da çatışma var. Maalesef bu savaş ya da çatışmaların 360'ı Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgelerde yaşanıyor. Dünyada 70 milyondan fazla insan, savaş ve çatışmalar nedeniyle sığınmacı durumunda. Yani 70 milyondan fazla insan, yaşadıkları ülkeleri terk etmişler, yersizler, yurtsuzlar." denildi.

"FETİH, KÜFRÜN KARANLIĞININ VAHYİN BERRAKLIĞIYLA SİLİNMESİDİR"

Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyanın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı olduğu ifade edilen açıklamada, "Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz, hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının vahyin berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir." vurgusu yapıldı.

"MEKKE FETHİNDE BÜYÜK DERSLER VARDIR"

Fethin işgal olmadığının altı çizilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Mekke'nin fethi büyük bir fetihtir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam'ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam'ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman'ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler." VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *