image

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen siyer yarışması bu yıl da 2 Şubatta yapılacak. Yarışmaya haftalar kala yoğun hazırlıklar sürerken vakfa bağlı peygamber Sevdalıları Derneği, Batman’da vakfa bağlı diğer tüm derneklerin katılım gösterdiği bir deneme yarışması ve tanıtım programı düzenledi. Gençlerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği yarışmayı Sağ-Çev birincilikle bitirdi.
 Yarışma ve tanıtımla ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Zariç, “ Çok güzel, coşkulu bir program oldu. Vakfa bağlı 5 derneğimiz katıldı. Deneme yarışmasının galibi her iki kategoride de Sağ-Çev oldu. Yarışmanın dışında iyi bir tanıtım da gerçekleştirdik. Katılımcı gençlere ve çocuklara ikramlarımız oldu. İlahiler okundu, dualar edildi.” İfadelerini kullandı.
2 Şubatta gerçekleşecek siyer yarışmasının tanıtım amacıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Zariç, “ Onu oku onu yaşa temalı siyer yarışması için toplandık. 17 Ocak’ta başvuruların son bulacağı siyer yarışması 2 Şubat’ta gerçekleşecektir. Bizim deneme yarışması ve tanıtımdaki asıl gayemiz insanlara rol model olarak peygamber aleyhissalatu vesselamı ve onun hayatını insanlara nakış etmektir. Günümüzde insanlar okumadan epey uzak kalmışlardır, bu münasebetle bu yarışma ile istiyoruz ki insanlar kendi evlerinde peygamber aleyhissalatu vesselam'ın hayatını konu edinen siyer kitabını bulundursunlar ve kendi hayatlarına peygamber hayatını nakş etsinler. Sapkın fikirlerden ve kötü rol modellerden uzak kalmak gerekir. Bizim için asıl rol model olan ve bizi kurtaracak yegane lider peygamber Aleyhisselam dir.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *