image

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, bir gazeteye verdiği röportajda, Kobani'yi bahane ederek olay çıkaran PKK'nin HÜDA PAR'a saldırdığının altını çizerken, bölgede güvenlik zaafiyetinin olduğunu da kabul etti.

Star Gazetesinden gazeteci-yazar Fadime Özkan'ın sorularını yanıtlayan AK Parti sözcüsü Atalay, "Epeydir bilinen bir durumun Kobani protestoları sebebiyle şiddete evrildiğini gördük. Örgüt bölgede başka bir siyasi yapılanmaya zaten müsaade etmiyordu bu defa şiddete başvurdu ve korkutucu bir durum görüldü; daha önce PKK devlete karşı geliyordu. Şimdi Hüda-Par özelinde iki farklı toplumsal siyasal kesim karşı karşıya geldi gibi oldu. Soru şu: Şu ana kadar Çözüm sürecinin hatırına devletin bir güvenlik zafiyeti oldu mu? PKK’nın suistimal ettiği bir alan boşalması mı yaşandı bölgede?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Onun bir zemini var, evvelden beri var. Maalesef şu ortamda da bunlar saldırmıştır, Hüda-Par değil. Hüda-Par savunmuştur. 'İki toplum kesimi karşı karşıya geliyor'dan ziyade bunlar tahripkâr davranmıştır, hem bizim AK Parti binalarına, kamu binalarına hem de Hüda-Par’ın parti teşkilatlarına falan. Bizim gördüğümüz o. Olan budur." dedi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *