image

Valilik toplantı salonunda düzenlenen kitap değerlendirme kritiğinde Vali,  öğrencilerle Nihad Sami Banarlı'nın “Türkçenin Sırları” kitabı üzerine sohbet etti. 


Tarih boyunca Türkçeyi ayakta tutan çok önemli eserlerin yazıldığını söyleyen Vali, “Divani Lugati-t-Türk’ten, Mevlid-i Şerif’e, Divan-ı Hikmet’ten Yunus Emre’ye kadar nice eserlerin hepsi güzel Türkçemiz ile yazıldı. Bu sayede Türkçeyi konuşuyoruz. Bizim 2-3 bin yıllık tarihimizi birbirine bağlayan ana köprü de güzel Türkçemizdir. Nihad Sami BANARLI bu ölümsüz eserinde harika bir Türkçe ile bu gerçeği ortaya koyuyor” dedi.  


Gençlere kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vali, “Okuyun ama sorgulayıcı olun, çapraz okumalar yapın. Ondan sonra ölçün, tartın ve kendiniz karar verin. Asla aklınızı kiraya vermeyin” diyerek, kitap okumanın önemine dikkat çekti. 

Proje hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Mushab BARAN,  proje kapsamında Bakanlık tarafından belirlenen kitapların Gençlik merkezlerine tahsis edildiğini, Gençlik merkezi liderleri öncülüğünde okullar, gençlik toplulukları, esnaflar, STK gruplarıyla en az 5, en fazla 12 kişilik gruplar oluşturulduğunu belirterek, Batman Gençlik Merkezi olarak 15 lise, 15 ortaokul, 3 bireysel, 3 tane de üniversite halkası olmak üzere toplam 36 okuma halkası oluşturduklarını ifade etti. 

Kitap okuma etkinliğine; Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK,  Batman M. Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ile öğrencileri, gençlik liderleri ve gönüllü gençler katıldı. 

ŞEVKİ ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *