image

 

 Belediyenin ihmali binlerce liralık zarara sebep oldu. Belde Mahallesinde tıkanan ana rögar, karşı apartmanın altında bulunan mobilya dükkânını su altında bıraktı.  Belde Mahallesi 3233 sokakta bulunan dükkânı bir metreye yakın kanalizasyon suyu altında kalan Emin İnanç, 30-35 bin liralık zarara uğradığını belirtti.

Altyapı yetersizliğine Batman Belediyesinin duyarsızlığı da eklenince olan esnafa oluyor. İhmalin faturasını esnaf ödüyor. İkinci defadır dükkânı kanalizasyon suları altında kalan Yücesoy Mobilyanın sahibi Emin İnanç adeta isyan etti.

BASKİ OLAYDAN SAATLER SONRA GELDİ

Belediyenin ihmalinin kendi başlarına patladığını, ikinci defadır büyük zarara uğradığını söyleyen İnanç, “ Sabah saatlerinde dükkânımızı açınca adeta şok yaşadık. Mobilyalarımız kanalizasyon suyu içinde yüzüyordu. Her taraftan gelen su bir metreye yükselmişti. Dükkândaki her şey sular altındaydı. Hemen BASKİ’yi aradım. Saat dokuz civarı aramamıza rağmen ancak 14.00’da gelebildiler. Saatlerce ısrarla aramamız sonucunda geldiler.” Dedi.

ÖNCE SUÇU BİNA SAHİBİNE ATTILAR

BASKİ’den gelen ekibin kendilerini fazla önemsemediğini, suçu önce bina sahibine attığını belirten İnanç, “ Ancak daha sonra ana rögarın tıkanmasından ötürü su baskınının yaşandığını kabul etmek zorunda kaldılar. Çünkü gözlerimizin önünde ana rögarı açıp temizlediler. Ana rögarı düzenli temizlemedikleri için tıkanma yaşandı. Rögar tıkandığı için tüm pis su hemen karşıda bulunan dükkânımıza aktı.” İfadelerini kullandı.

DİLEKÇE VERECEĞİM AMA YARARI OLACAĞINI SANMIYORUM

Mahallelerinde buluna rögarların ya hiç temizlenmediğini ya da baştan savma temizlendiğini söyleyen İnanç, “ Rögar tıkanmadan gelip açmıyorlar.  İş işten gelince geliyorlar. Baştan savma bir şeyler yapıp gidiyorlar. Sokağımız sürekli pis suların altında. Çünkü sürekli rögarlar tıkanıyor. Sokağımızı kazsanız altında su olmayan bina belki yoktur. Ben şimdi ne yapacağım. BASKİ’ye dilekçe yazdım. Zararımın karşılanması için. Ama umutlu değilim.” Dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *