image

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Başkanı İsmail Kahraman, bazı açılışlar ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Batman'a geldi.

Kahraman, ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Burada Kahraman'ı valilik ziyaretinde Vali Hulusi Şahin, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri karşıladı.

Kahraman, valilik makamına geçerek, burada bir süre kalarak sohbet etti. Valilik ziyaretinin ardından Kahraman, daha sonra Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde açılışı yapılacak olan İsmail Kahraman Gazi Meclis Parkı'n açılış törenine katıldı.

Açılış törenine; TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bazı kurum amirleri, üniversite çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Parkın kurdele kesiminin ardından bir koç kesildi. Ardından parkın açılış töreni yarıda kesilerek son buldu.

Toplam 50 bin metrekare yeşil alanın bulunan parkta 35 bin metrekare civarı yürüyüş yolları bulunuyor.

Ayrıca parkta bulunan 17 büst ise dikkat çekti. Başta Mustafa Kemal'in olmak üzere tarihteki 16 Türk devleti büyüklerinin heykelleri bulunuyor.  

Ortada bulunan Mustafa Kemal heykeliyle beraber Büyük Hun İmparatorluğu: Merte Han, Batı Hun İmparatorluğu: Panu Hun, Avrupa Hun İmparatorluğu: Attila, Ak Hun İmparatorluğu: Akşuvar, Göktürk Kağanlığı: Bumin Kağan, Avar Kağanlığı: Bayan Kağan, Hazar Kağanlığı: Hazar Kağan, Uygur Kağanlığı: Kutluk Bilge Kül Kağan, Karahanlı Devleti: Bilge Kül Kadir Han, Gazne Devleti: Alp Tegin, Büyük Selçuklu Devleti: Selçuklu Bey, Harezmşahlar Devleti: Kutbeddin Muhammed Harzemşah, Altın Ordu Devleti: Batu Han, Timur İmparatorluğu: Timur, Babür İmparatorluğu: Babür ile Osmanlı İmparatorluğu: Osman Gazi'nin heykelleri dikildi.  (İLKHA)  

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *