image

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Türkiye’de 2 çocuğun ölümüne neden olan şırıngalı çikolatayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Okul kantinlerinin çocuklar için güvenilir ve sağlıklı mekânlar haline getirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, ailelere de çağrıda bulundu.

 “Gereken tedbirler alınmalıdır”

Çocukların sağlığını tehdit edecek yiyecek ve içeceklerin satışının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Okullarımızda ve okul çevrelerindeki kantin, yemekhane, büfe, bakkal vb. gıda satışı yapılan tüm işletmelerin Milli Eğitim, Sağlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarca düzenli olarak kontrol edilmesi, çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek yiyecek ve içeceklerin satışının engellenmesi, çocuklarımızın sağlıklı yiyeceklerle beslenmesine katkıda bulunulması, bu tür üzücü vakaların önüne geçilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar kahvaltılarını evde yapmalı”

Açıklamasında ailelere de çağrıda bulunan Yalçın şunları söyledi. “Bu vesileyle şunu da belirtmekte yarar görüyoruz. Uzmanlar günün en önemli öğünü olarak kahvaltıyı işaret etmekte, evde kahvaltısını yapan çocukların güne daha zinde başladığını, okul başarısının daha iyi olduğunu, evdeki yiyeceklerin daha sağlıklı olduğunu ifade etmektedirler. Burada ailelerimize de çağrıda bulunmak istiyorum; okula devam çocuklarımızın kahvaltılarını evde yapmaları çağrısında bulunuyoruz.” (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *