image

Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Mehmet Yıldırım ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette, HÜDA PAR’ın çalışmaları ve rehabilitasyon merkezinin yaptığı faaliyetler konuşuldu.

Sınıfları da ziyaret eden Durmaz, öğrencilerle yakından ilgilendikten sonra öğretmenlerden verilen dersler ve eğitimlerle ilgili bilgiler aldı.

 “Siyaseti, millet ve memleket için yapmak gerek”

Ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalara dair bilgiler veren Durmaz şunları dile getirdi: “Siyaset, halkla birlikte ve halkla iç içe olmayı gerektiriyor. Siyaseti, milletin ve memleketin maslahatı ve menfaati için yapmak gerekir. Siyasete atıldığımız günden bugüne hep bu düşüncelerle çalışmalar yaptık. Halkımızın sorunlarının çözümünü önceliğimiz yaptık ve sadece seçimler için değil sürekli ziyaretler yapıp vatandaşları dinledik. Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği sorunların çözümü için de girişimlerde bulunduk. İnşallah bundan sonra da bu şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Rehabilitasyon merkezleri, önemli ve özel eğitimler veriyor”

Ziyaret ettikleri rehabilitasyon merkezlerinin engelli insanlara önemli eğitimler verdiğine değinen Durmaz, “Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezleri’ne yönelik başlatmış olduğumuz programımız kapsamında ziyaretlerimizi bugün de sürdürdük. Rehabilitasyon merkezleri, hasta ve engelli bireylere yönelik önemli ve özel eğitimler veriyor. Malum olduğu üzere engelli bireyler hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Genelde bu desteği ailede anne, baba ve kardeşler, okulda ise öğretmenler veriyorlar. Öğretmenler eğitim ve öğrenme konusunda da bu kardeşlerimize yardımcı olma ile ilgili önemli bir görev yüklenmişlerdir” şeklinde konuştu.

“Empati kurmak, anlamak ve hissetmektir”

Durmaz son olarak şunları söyledi: “Desteğe ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara karşı toplumsal bir duyarlılığın oluşması gerek. Bunun için de toplum içerisinde empati duygusunun daha fazla oluşması lazım. Empati kurmak, insanın kendini karşıdakinin yerine koyması değildir sadece. Aslında empati kurmak, anlamaktır, hissetmektir. Ancak toplum olarak az empati yapıyoruz. Aynı gemide olmamıza rağmen yanımızdakinin yaşadıklarını görmüyor ve hissetmiyoruz. O yüzden, hayatın herkes açısından daha güzel ve daha huzurlu olması için toplum olarak daha fazla empati yapmalıyız.” AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *