image

 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 5 Nisan Pazar günü Diyarbakır’da 52 âlim için düzenlenecek icazet merasimine Batmanlıları da davet etti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD)   Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, 4 yıllık İslami ilimler alanında verilen eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan 52 âlim için Diyarbakır’da düzenlenecek merasim programı hakkında konuştu. Programa Batman halkını da davet eden Kılıçarslan, “Peygamberimizden sonra Enbiyalar da kalmadığı için insanları gerçek yola çağırmak, bugün Allah yolundaki dindar alimlere kalmıştır. Peygamberimiz, ‘Alimler Enbiyaların varisleridirler’ demiştir. İşte bu yüzden Diyarbakır’da İTTİHAD bünyesinde İslami ilimlerini tamamlayan 52 alim için icazet merasimi programı düzenlenecek. Bizler bu icazetlerle iftihar ediyoruz. Halkımız da bilsin ki, bizler bu yükü omuzlarımıza almışız. Elhamdülillah  2 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin çoğu da kız öğrencileridir. Çoğu illerde medreselerimiz var ve bizler bu hizmeti yapmaktayız. Tüm halkımızı düzenlenecek olan merasim programına davet ediyoruz.” diye konuştu.

İTTİHAD bünyesinde olan medreselerde İslami ilimler alanında verilen eğitimlerini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan 52 âlim için, 5 Nisan Pazar saat 10.00’da, merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Gavs-ı Geylani Camiinde icazet töreni düzenlenecek.

Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *