image

Basın İlan Kurumu, gazetelerin dijital hayata geçiş süreçleri, bu süreçlerde duyulan ihtiyaçlar, yerel yazılı basının dijital dönüşümü ve geleceği konularında görüşmeler yapmak üzere bölge gazetecileri ile dün toplantı yaptı.

 

Gerçekleşen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısına BİK Genel Müdürü Rıdvan DURAN, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit ERKILINÇ, BİK servis ve şube müdürleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan MARAL ve bölgede yayın yapan yerel gazete temsilcileri katıldı.

 

BİK Genel Müdürü Rıdvan DURAN, yerel medya temsilcileriyle dördüncü buluşmayı gerçekleştirdikleri Diyarbakır’a ev sahipliği; Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak’tan gelen basın mensuplarına da toplantıya iştirakleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

Kurum olarak; basının gelişip güçlenmesi, dünya basını ile rekabet edebilmesi, değişen şartlara uyumu, sorunlarının tespiti, çözüm önerileri için çalıştıklarını vurgulayan Genel Müdür DURAN,  “Bu alt yapı için elimizden gelen desteği verdik ve bugün burada sertifika törenini de yapacağımız İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimini, daha önce gerçekleştirdiğimiz Yeni Nesil Gazetecilik eğitimlerini, Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü çalıştaylarını yaptık. Burada yıllardır şubesi bulunan Basın İlan Kurumu, 60 yıldır basınımıza destek olmaktadır. Bunu sürdürüyoruz. Sürdüreceğiz. Özellikle yerel basınımızın hayat kaynağı olmaya devam edeceğiz.” diyerek desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

 

 İcra ve iflas ilanları gazetelerde yayımlanmaya devam edecek

 

Medyanın çeşitlenmesi, dijital medya kullanımının yaygınlaşması, sosyal medyanın etki alanının genişlemesiyle birlikte geleneksel mecralarda özellikle yazılı basının ciddi kayıplar yaşadığını belirten Rıdvan DURAN;

“Türkiye’de reklam verenlerin yazılı basına ayırdığı pay günden güne azalırken Basın İlan Kurumu resmi ilan ve reklam yatırımları sürekli artıyor. 2011 yılında 252 milyon TL olan destek tutarı, 2018 sonunda 454 milyon TL’ye çıkmıştı. Bu destek, 2 bine yakın gazete ve dergi için hayati bir anlam taşıyor. Biz, Basın İlan Kurumu olarak, özellikle yerel basının gücüne inanıyoruz ve internet mecrasında da sizlerin zirvede olmasını arzu ediyoruz. Bizden ilan alan gazeteler, internet mecrasında da en güçlü, en iddialı sitelere sahip olsunlar istiyoruz. Yanlış aktörlerin sahaya girmesinin, hızlı habercilik yapmak telaşıyla doğrulanmamış haberlerin kamuoyuna sunulmasının da böylece önüne geçileceğini umuyorum” dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *